fbpx

Noorse garnalen cocktail

0

Noorse garnalen cocktail. Garnalen cocktail is een veel gegeten cocktail in Nederland. Het is een echt traditioneel gerecht uit de klassieke keuken. Meestal worden er Hollandse garnalen gebruikt in deze cocktail en uiteraard kan je de Noorse garnalen ook vervangen door Hollandse garnalen, net wat je zelf wil. De garnalen worden overgoten met cocktailsaus en geserveerd op een bedje van sla. Uiteraard geserveerd in een cocktailglas (maar een bordje mag ook hoor). Serveer de cocktail met toast.

Noorse garnalen cocktail recept

  • 4 personen
  • 400 gram Noorse (gekookte) garnalen
  • sla naar keus
  • 1 citroen
  • verse gehakte peterselie
  • 4 eetlepels mayonaise (uit een pot of zelfgemaakte mayonaise)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 theelepels whiskey
  • 1 theelepel droge sherry
  • snuf paprikapoeder
  • 1 eetlepel slagroom

Noorse garnalen cocktail maken

  1. Maak eerste de cocktailsaus door de mayonaise te mengen met de ketchup, whiskey, sherry en een snuf paprikapoeder, meg de slagroom erdoor en proef na
  2. Snijd van de citroen 4 mooie dunne plakken en snijd elke plak tot de helft in en draai de uiteinden in tegenovergestelde richting (zoals op de foto)
  3. Verdeel wat sla in elk cocktailglas, verdeel hier de garnalen over, schep een eetlepel van de saus over de garnalen, zet de citroen erop en bestrooi met de gehakte peterselie
5 from 1 reviews
Noorse garnalen cocktail
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 4 personen
  • 400 gram Noorse (gekookte) garnalen
  • sla naar keus
  • 1 citroen
  • verse gehakte peterselie
  • 4 eetlepels mayonaise (uit een pot of zelfgemaakte mayonaise)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 theelepels whiskey
  • 1 theelepel droge sherry
  • snuf paprikapoeder
  • 1 eetlepel slagroom
Bereiding
  1. Maak eerste de cocktailsaus door de mayonaise te mengen met de ketchup, whiskey, sherry en een snuf paprikapoeder, meg de slagroom erdoor en proef na
  2. Snijd van de citroen 4 mooie dunne plakken en snijd elke plak tot de helft in en draai de uiteinden in tegenovergestelde richting (zoals op de foto)
  3. Verdeel wat sla in elk cocktailglas, verdeel hier de garnalen over, schep een eetlepel van de saus over de garnalen, zet de citroen erop en bestrooi met de gehakte peterselie

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.