Cocktailsaus maken
Cocktailsaus maken. Cocktailsaus is een klassieke saus die veelal bij de garnalencocktail gegeten word. Nu is het niet zo dat de saus alleen daarbij te eten is, bij een gourmet of BBQ is de saus ook prima te serveren. Het is een saus op basis van (zelfgemaakte) mayonaise met cognac, sherry, ketchup, paprikapoeder en opgeslagen slagroom. De opgeslagen slagroom maakt de saus lekker romig al is het bij kleine hoeveelheden lastig op de room op te slaan. Vaak word er dan ook een klein scheutje ongeslagen room bij gedaan. Ipv cognac kan je ook Vieux gebruiken.
Cocktailsaus recept
- 100 ml mayonaise
- 15 ml ketchup
- 1 eetlepel cognac of vieux
- 1 eetlepel sherry
- 1 theelepel gembersiroop
- snuf paprikapoeder
- 50 ml room
- pper en zout
Cocktailsaus maken
- Meng de mayonaise met de ketchup, paprikapoeder, cognac, sherry en de gembersiroop
- Klop in een kom de slagroom lubbig en spatel dit door de saus
- Breng op smaak met zout en peper
Gebruik de saus bijvoorbeeld bij deze Noorse garnalen cocktail
Ingrediënten
- 100 ml mayonaise
- 15 ml ketchup
- 1 eetlepel cognac of vieux
- 1 eetlepel sherry
- 1 theelepel gembersiroop
- snuf paprikapoeder
- 50 ml room
- peper en zout
Bereiding
- Meng de mayonaise met de ketchup, paprikapoeder, cognac, sherry en de gembersiroop
- Klop in een kom de slagroom lubbig en spatel dit door de saus
- Breng op smaak met zout en peper
[…] ook vervangen door Hollandse garnalen, net wat je zelf wil. De garnalen worden overgoten met cocktailsaus en geserveerd op een bedje van sla. Uiteraard geserveerd in een cocktailglas (maar een bordje mag […]