fbpx

Vegetarische gezonde pizza

0

Deze vegetarische gezonde pizza is niet gemaakt van traditioneel pizzadeeg maar lekker van gebakken aubergine. Je kunt ipv aubergine ook courgette gebruiken of een combinatie van beiden. Wil je dus een echt gezonde pizza eten dan is dit recept echt iets voor jou.

Vegetarische gezonde pizza recept

  • 1 aubergine
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode paprika in blokjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 4 eetlepels tomatenblokjes
  • olie/zout/peper

Vegetarische gezonde pizza maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier
  3. Snijd van de aubergine 4 dikke plakken (in de lengte) en leg ze op de bakplaat
  4. Bestrooi ze met zout en peper
  5. Zet dan een pan op het vuur met een scheutje olie erin en fruit hierin de ui en knoflook
  6. Voeg dan de paprika toe en bak ook een paar minuutjes mee
  7. Voeg dan de tomatenblokjes toe en snijd de basilicum in fijne reepjes
  8. Breng het tomatenprutje op smaak met zout en peper en voeg dan de basilicum toe (hoe wat achter ter garnering)
  9. Verdeel het mengsel over de plakken aubergine en schuif in de oven voor 20 minuten tot de aubergine zacht is
  10. Strooi de achtergehouden basilicum erover voor het serveren
5 from 1 reviews
Vegetarische gezonde pizza
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode paprika in blokjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 4 eetlepels tomatenblokjes
  • olie/zout/peper
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier
  3. Snijd van de aubergine 4 dikke plakken (in de lengte) en leg ze op de bakplaat
  4. Bestrooi ze met zout en peper
  5. Zet dan een pan op het vuur met een scheutje olie erin en fruit hierin de ui en knoflook
  6. Voeg dan de paprika toe en bak ook een paar minuutjes mee
  7. Voeg dan de tomatenblokjes toe en snijd de basilicum in fijne reepjes
  8. Breng het tomatenprutje op smaak met zout en peper en voeg dan de basilicum toe (hoe wat achter ter garnering)
  9. Verdeel het mengsel over de plakken aubergine en schuif in de oven voor 20 minuten tot de aubergine zacht is
  10. Strooi de achtergehouden basilicum erover voor het serveren

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.