Gevulde puntpaprika met spinazie en zoete aardappel
Een makkelijk en snel gerecht van gevulde puntpaprika’s met spinazie, rijst en zoete aardappel op smaak gebracht met knoflook, een uitje en wat reepjes zongedroogde tomaatjes. Naar smaak kun je ze nog even gratineren met wat geraspte kaas maar zo zijn ze ook al heerlijk.
2 personen
Gevulde puntpaprika recept
- 2 puntpaprika’s
- 2 teentjes knoflook fijngehakt of door de knoflookpers
- 6 zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes gesneden
- 1 ui fijngesnipperd
- 75 gram rijst
- 1 grote zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
- Zak babyspinazie gewassen (100 gram)
- Scheutje olijfolie om te bakken
- Eventueel geraspte kaas naar smaak
Gevulde puntpaprika’s maken
- Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven
- Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht)
- Snijd het steeltje van de puntpaprika, halveer de paprika en haal de zaadjes er uit
- Leg een bakpapiertje op een bakplaat en leg hier de halve puntpaprika’s op
- Zet de zoete aardappelblokjes op met wat water en zout en breng aan de kook
- Kook de aardappelblokjes in 2-3 minuten beetgaar en giet dan af
- Neem een wokpan, doe er een klein scheutje olijfolie in en zet op het vuur
- Bak nu de gesnipperde ui met de knoflook op zacht vuur glazig
- Voeg dan de aardappelblokjes toe en bak even mee
- Doe dan de gewassen babyspinazie erbij en bak 2-3 minuutjes mee tot de spinazie geslonken is
- Voeg als laatste de rijst en de in reepjes gesneden zongedroogde tomaat toe en roerbak tot alles warm is
- Vul hiermee de paprika’s en zet dan in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuutjes
- Bestrooi eventueel de laatste 5 minuten met wat geraspte kaas naar smaak
- Serveer gelijk zodra ze uit de oven komen
Ingrediënten
- Gevulde puntpaprika recept
- 2 puntpaprika’s
- 2 teentjes knoflook fijngehakt of door de knoflookpers
- 6 zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes gesneden
- 1 ui fijngesnipperd
- 75 gram rijst
- 1 grote zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
- Zak babyspinazie gewassen 100 gram
- Scheutje olijfolie om te bakken
- Eventueel geraspte kaas naar smaak
Bereiding
- Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven
- Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht)
- Snijd het steeltje van de puntpaprika, halveer de paprika en haal de zaadjes er uit
- Leg een bakpapiertje op een bakplaat en leg hier de halve puntpaprika’s op
- Zet de zoete aardappelblokjes op met wat water en zout en breng aan de kook
- Kook de aardappelblokjes in 2-3 minuten beetgaar en giet dan af
- Neem een wokpan, doe er een klein scheutje olijfolie in en zet op het vuur
- Bak nu de gesnipperde ui met de knoflook op zacht vuur glazig
- Voeg dan de aardappelblokjes toe en bak even mee
- Doe dan de gewassen babyspinazie erbij en bak 2-3 minuutjes mee tot de spinazie geslonken is
- Voeg als laatste de rijst en de in reepjes gesneden zongedroogde tomaat toe en roerbak tot alles warm is
- Vul hiermee de paprika’s en zet dan in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuutjes
- Bestrooi eventueel de laatste 5 minuten met wat geraspte kaas naar smaak
- Serveer gelijk zodra ze uit de oven komen