fbpx

Zalm uit de oven met rozemarijn en honing

0

Heerlijke zalm uit de oven met rozemarijn en honing. Een super makkelijk en snel gerecht die je binnen 5 minuten in de oven schuift. Als je zalm in de oven gaar word heb je je handen vrij om een lekker bijgerecht of aardappelgerecht te maken. Vaak is eenvoudig het lekkerste en deze zalm is makkelijk te maken maar toch heel verrassend van smaak.

Zalm uit de oven voor 2 personen

  • 2 stukken zalm van ongeveer 150 gram per stuk
  • 1 citroen
  • 2 takjes rozemarijn
  • honing
  • zout en grof gemalen peper
  • olijfolie

Zalm uit de oven maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe een klein scheutje olie in een ovenschaaltje
  3. Leg hier de stukken zalm in
  4. Snijd een citroen door de helft en daarna in hele dunne plakjes en leg 3 of 4 halve plakjes citroen op de zalm
  5. Bestrooi met wat zout en grof gemalen peper
  6. Doe een kneepje honing over beiden mootjes zalm (2 eetlepels per zalmmoot)
  7. Leg de rozemarijn takjes op de zalm en zet de zalm in de hete oven voor ongeveer 15-18 minuten
  8. Check of de zalm gaar is, deze moet niet te gaar worden dan word de zalm droog, de zalm moet als je het iets van elkaar probeert te halen losse segmenten laten zien, dan is de zalm perfect gegaard (zalm mag iets rose zijn)
5 from 1 reviews
Zalm uit de oven met rozemarijn en honing
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 2 stukken zalm van ongeveer 150 gram per stuk
  • 1 citroen
  • 2 takjes rozemarijn
  • honing
  • zout en grof gemalen peper
  • olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe een klein scheutje olie in een ovenschaaltje
  3. Leg hier de stukken zalm in
  4. Snijd een citroen door de helft en daarna in hele dunne plakjes en leg 3 of 4 halve plakjes citroen op de zalm
  5. Bestrooi met wat zout en grof gemalen peper
  6. Doe een kneepje honing over beiden mootjes zalm (2 eetlepels per zalmmoot)
  7. Leg de rozemarijn takjes op de zalm en zet de zalm in de hete oven voor ongeveer 15-18 minuten
  8. Check of de zalm gaar is, deze moet niet te gaar worden dan word de zalm droog, de zalm moet als je het iets van elkaar probeert te halen losse segmenten laten zien, dan is de zalm perfect gegaard (zalm mag iets rose zijn)

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.