Tagliatelle met zalm en venkel

0

Een lekker en makkelijk recept van tagliatelle, zalm, venkel en dille.  Kook de tagliatelle af zoals op de verpakking aangegeven, dit hangt af van of je verse tagliatelle gebruikt of gedroogde. Ik gebruikte in dit recept verse tagliatelle die hoeft maar kort te koken. Snijd de venkel fijn en snijd de dille ook klein. Snijd de zalm in blokjes.

Terwijl de pasta op staat en je alles gesneden hebt kun je het gerecht afmaken. Doe een klein beetje olie in een wok/hapjes pan en roerbak de venkel enkele minuutjes zodat deze wat zachter word. Voeg nu de blokjes zalm toe en roerbak kort mee. Voeg vervolgens 2/3 van de fijngesneden dille toe en de kookroom. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de tagliatelle af en verdeel over de borden. Schep het zalmmengsel over de tagliatelle en bestrooi met de overgebleven dille.

Onderstaand recept is voor 2 personen

Tagliatelle met zalm en venkel recept

  • 1 venkel schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden
  • tagliatelle (zie verpakking hoeveelheid p.p afhankelijk vers of gedroogde tagliatelle)
  • ½ bos verse dille fijngesneden
  • 2 zalmfilets zonder vel in stukjes gesneden
  • 150-200 ml kookroom
  • zout en peper
  • scheutje olie

Tagliatelle met zalm en venkel maken

  • Kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat (dit hangt af of je gedroogde of verse pasta neemt)
  • Maak in de tussentijd de saus met de zalm en venkel
  • Zet een koekenpan of hapjes/wokpan op het vuur met een scheutje olie
  • Roerbak hierin de fijngesneden venkel enkele minuten terwijl je regelmatig even aan de pan schud
  • Voeg dan de blokjes zalm toe en roerbak deze even kort om en om mee, draai voorzichtig om zodat de zalm heel blijft
  • Als alle kanten dichtgeschroeid zijn voeg dan ¾ van de fijngesneden dille en de kookroom toe en breng aan de kook
  • Breng op smaak met wat zout en peper
  • Giet nu de tagliatelle af en verdeel het over 2 borden
  • Verdeel de tagliatelle over 2 borden en schep de saus erover. Bestrooi met de achtergehouden dille en serveer direct
Tagliatelle met zalm en venkel

Tagliatelle met zalm en venkel

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Pasta recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 venkel schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden
  • tagliatelle zie verpakking hoeveelheid p.p afhankelijk vers of gedroogde tagliatelle
  • ½ bos verse dille fijngesneden
  • 2 zalmfilets zonder vel in stukjes gesneden
  • 150-200 ml kookroom
  • zout en peper
  • scheutje olie

Bereiding

  • Kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat (dit hangt af of je gedroogde of verse pasta neemt)
  • Maak in de tussentijd de saus met de zalm en venkel
  • Zet een koekenpan of hapjes/wokpan op het vuur met een scheutje olie
  • Roerbak hierin de fijngesneden venkel enkele minuten terwijl je regelmatig even aan de pan schud
  • Voeg dan de blokjes zalm toe en roerbak deze even kort om en om mee, draai voorzichtig om zodat de zalm heel blijft
  • Als alle kanten dichtgeschroeid zijn voeg dan ¾ van de fijngesneden dille en de kookroom toe en breng aan de kook
  • Breng op smaak met wat zout en peper
  • Giet nu de tagliatelle af en verdeel het over 2 borden
  • Verdeel de saus erover en bestrooi met de achtergehouden dille en serveer direct

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.