Panna cotta met kokos en ananas compote

0

Ananas en kokos is een perfecte combinatie. Dit nagerecht is dan ook echt tropisch lekker door de combinatie van deze 2 ingrediënten. Normaal is panna cotta niet meer dan room, vanille, suiker en wat gelatine maar in dit recept heb ik de helft van de room vervangen door kokosmelk en geen vanille toegevoegd maar heb je het wel in huis schroom dan niet om het merk van 1 vanillestokje toe te voegen of een opengesneden vanillestokje mee te laten trekken in de room.

Onderstaand recept is voor 4-5 personen

Panna cotta met kokos recept

  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml room
  • 75 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Ananas compote

  • ½ ananas schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  • 4 eetlepels suiker
  • sap van een halve citroen
  • 100 ml verse sinaasappelsap

Panna cotta met kokos maken

  1. Leg de 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken
  2. Doe de room, samen met de suiker en de kokosmelk in een steelpan en breng het geheel aan de kook
  3. Zodra het room/melk mengsel kookt zet je het vuur uit
  4. Knijp vervolgende de gelatineblaadjes goed uit en roer deze door het warme room/kokosmelk mengsel
  5. Verdeel de kokos panna cotta nu in 4 of 5 kleine schaaltjes en laat ze 10 minuten afkoelen alvorens voor minimaal 6 uur in de koelkast verder te laten afkoelen

Ananas compote maken

  1. Doe de suiker samen met de ananasstukjes in een pan en laat het zachtjes koken tot de suiker wat bruiner word
  2. Voeg dan de sinaasappelsap en citroensap toe en laat zachtjes verder koken tot er een dikke compote ontstaat, haal dan van het vuur en laat de compote afkoelen

Serveer de kokos panna cotta met een schepje ananas compote

panna cotta met kokos en ananas

Panna cotta met kokos en ananas compote

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • Panna cotta met kokos recept!
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml room
  • 75 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • Ananas compote!
  • ½ ananas schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  • 4 eetlepels suiker
  • sap van een halve citroen
  • 100 ml verse sinaasappelsap

Bereiding

  • Panna cotta met kokos maken!
  • Leg de 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken
  • Doe de room, samen met de suiker en de kokosmelk in een steelpan en breng het geheel aan de kook
  • Zodra het room/melk mengsel kookt zet je het vuur uit
  • Knijp vervolgende de gelatineblaadjes goed uit en roer deze door het warme room/kokosmelk mengsel
  • Verdeel de kokos panna cotta nu in 4 of 5 kleine schaaltjes en laat ze 10 minuten afkoelen alvorens voor minimaal 6 uur in de koelkast verder te laten afkoelen
  • Ananas compote maken!
  • Doe de suiker samen met de ananasstukjes in een pan en laat het zachtjes koken tot de suiker wat bruiner word
  • Voeg dan de sinaasappelsap en citroensap toe en laat zachtjes verder koken tot er een dikke compote ontstaat, haal dan van het vuur en laat de compote afkoelen
  • Serveer de kokos panna cotta met een schepje ananas compote

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.