Saltimbocca
Saltimbocca zijn kalfslapjes met prosciutto en salie gemarineerd met wijn. De kalfslapjes worden vaak plat gebakken maar ook opgerold kom je ze vaak tegen. Soms omwikkeld met de posciutto. Ik heb de kalfslapjes gevuld met en toen opgerold en gebakken, daarna in plakjes gesneden. Het in plakjes snijden van vlees word ook wel tranceren genoemd.
Saltimbocca recept
- 4 kalfsoesters
- 4 plakjes prosciutto
- 8-12 blaadjes salie
- 100 ml witte wijn
- 20 gram roomboter
- 4 sateprikkers
- eetlepel bloem
Saltimbocca maken
- Begin met de kalfsoesters plat te slaan door deze tussen 2 stukjes plasticfolie (slagersfolie) te leggen en met een vleeshamer of met de platte kant van een mes plat te slaan.
- Leg nu op elke platgeslagen kalfsoester een plak prosciutto en 2 of 3 blaadjes verse salie
- Rol de kalfsoesters nu op en zet de opgerolde stukjes vlees vast met een sateprikker zodat ze mooi opgerold blijven bij het bakken
- Zet een koekenpan op het vuur en laat een klontje roomboter heet worden
- Haal de rolletjes nu door de bloem en leg ze in de hete boter
- Bak de rolletjes rondom mooi bruin en zet het vuur zachtjes. Bak beiden kanten ongeveer 4-5 minuten tot de binnenkant mooi rose is
- Haal de rolletjes nu uit de pan en pak ze direct in in aluminiumfolie
- Giet de witte wijn nu in de pan, zo komen de baksels uit de pan mooi los en krijg je een heerlijke jus
- Haal nu de sateprikker uit het vlees, snijd de rolletjes in plakjes en leg ze op een bord
- Zet het vuur nog even hoog onder de pan jus en schep dan een paar eetlepels heerlijke jus over de plakjes saltimbocca
- Serveer direct
Ingrediënten
- 4 kalfsoesters
- 4 plakjes prosciutto
- 8-12 blaadjes salie
- 100 ml witte wijn
- 20 gram roomboter
- 4 sateprikkers
- eetlepel bloem
Bereiding
- Begin met de kalfsoesters plat te slaan door deze tussen 2 stukjes plasticfolie (slagersfolie) te leggen en met een vleeshamer of met de platte kant van een mes plat te slaan.
- Leg nu op elke platgeslagen kalfsoester een plak prosciutto en 2 of 3 blaadjes verse salie
- Rol de kalfsoesters nu op en zet de opgerolde stukjes vlees vast met een sateprikker zodat ze mooi opgerold blijven bij het bakken
- Zet een koekenpan op het vuur en laat een klontje roomboter heet worden
- Haal de rolletjes nu door de bloem en leg ze in de hete boter
- Bak de rolletjes rondom mooi bruin en zet het vuur zachtjes. Bak beiden kanten ongeveer 4-5 minuten tot de binnenkant mooi rose is
- Haal de rolletjes nu uit de pan en pak ze direct in in aluminiumfolie
- Giet de witte wijn nu in de pan, zo komen de baksels uit de pan mooi los en krijg je een heerlijke jus
- Haal nu de sateprikker uit het vlees, snijd de rolletjes in plakjes en leg ze op een bord
- Zet het vuur nog even hoog onder de pan jus en schep dan een paar eetlepels heerlijke jus over de plakjes saltimbocca
- Serveer direct