Website met heerlijke recepten en kooktips

Pruimen compote of pruimenjam

2 17.224

Pruimen zijn naast heel erg lekker ook nog eens supergezond en bevatten heel veel antioxidanten zodat ze je kunnen beschermen tegen tal van ziekten. Doordat pruimen zeer vezelrijk zijn, zijn ze ook nog een heel erg goed voor je darmen en werken ze tegen obstipatie. Tegenwoordig zijn pruimen jaarrond te verkrijgen maar dan worden ze vooral geïmporteerd. De Hollandse pruimen zijn ongeveer van juli/augustus te verkrijgen tm september.

Pruimen compote recept

Voor 2 potten compote

  • Kook 2 jam potjes met deksel goed uit in kokend water.
  • 12 pruimen gehalveerd en van pit ontdaan
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • rasp van 1 sinaasappel
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml water

Pruimen compote maken 

  1. Neem een pannetje en doe de pruimen samen met de sinaasappelrasp, sap van de sinaasappel, de suiker, de kaneel en het water erin en breng aan de kook.
  2. Laat de compote zachtjes een minuutje of 15-20 doorkoken tot je een dikke compote krijgt
  3. Giet de compote in de schone uitgekookte jam potjes, draai de dop er op en laat afkoelen.
  4. Deze pruimen compote is heerlijk op een beschuitje, bij de muesli, verwerkt in een pruimentaart of lekker in de yoghurt of kwark.
Pruimen compote

Pruimen compote of pruimenjam

4.86 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Compote of Jam
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 jampotjes
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 12 pruimen gehalveerd en van pit ontdaan
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • rasp van 1 sinaasappel
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml water

Bereiding

  • Neem een pannetje en doe de pruimen samen met de sinaasappelrasp, sap van de sinaasappel, de suiker, de kaneel en het water erin en breng aan de kook.
  • Laat de compote zachtjes een minuutje of 15-20 doorkoken tot je een dikke compote krijgt
  • Giet de compote in de schone uitgekookte jam potjes, draai de dop er op en laat afkoelen.
  • Deze pruimen compote is heerlijk op een beschuitje, bij de muesli, verwerkt in een pruimentaart of lekker in de yoghurt of kwark.

 

2 Comments
  1. Els van der Most zegt

    5 sterren
    De compote is heerlijk kruidig.
    Ik hou van kruidig in de herfst maar niet te zoet. Ik heb nu opnieuw een lading pruimen en ga ze op deze zelfde manier tot compote maken.
    Ik heb me de vorige keer helaas vergist, en gedacht dat ze in de koelkast langer goed zouden blijven. Één pot heb ik helaas weg moeten doen dit schimmel.
    Maar nu weet ik: het blijft best een tijdje goed maar niet twee maanden. Eerder opmaken dus en eventueel wat weggeven 👍😅

  2. Marion zegt

    5 sterren
    Wat een heerlijk recept. Zeker voor herhaling vatbaar 👌👌👌

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.