Hartige taart met courgette

0

Met courgette kun je heel veel kanten op en naast dat je courgette verwerkt in een quiche of hartige taart kun je courgette ook heel goed vullen, grillen of roerbakken. In deze hartige taart heb ik de courgette fijn geraspt en toen rauw verwerkt in de taart. Deze hartige taart kun je zowel als lunch of voor het diner serveren al dan niet met een lekkere frisse salade erbij. De hartige taart is zowel warm als koud heel erg lekker. Heb je dus een stukje over dan kun je die prima de volgende dag mee naar je werk nemen of snijd in kleine blokjes of puntjes als hapje bij de borrel. Een makkelijk recept maar wel heel erg lekker.

Hartige taart met courgette, feta en tomaat recept

  • 600 gram courgette fijn geraspt in de keukenmachine
  • 5 eieren
  • 8 zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes of stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olie (bij voorkeur die waar de zongedroogde tomaatjes in zaten)
  • 8 kastanje champignons in stukjes gesneden
  • 200 gram feta verkruimeld
  • 4 takjes verse tijmblaadjes, alleen de blaadjes of ongeveer ¾ theelepel gedroogde tijm)
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas of andere geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak
  • 2 tomaten in dunne plakjes
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

Hartige taart met courgette maken

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Neem een kom en meng hierin de eieren, een snuf zout en peper en voeg de tijmblaadjes toe
  3. Voeg dan de bloem toe en roer nogmaals goed door
  4. Voeg vervolgens de geraspte courgette, de stukjes zongedroogde tomaat, de champignons en de feta toe en meng goed door elkaar
  5. Neem een bakblik rond of een brownieblik oid (ik gebruikte een brownieblik van 20x25cm) en giet hier het courgettemengsel in
  6. Verdeel de tomaten over het mengsel en bestrooi met de geraspte kaas
  7. Bak de courgette quiche in 45-50 gaar
  8. Serveer warm in punten met eventueel een salade erbij
Hartige taart met courgette
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Hartige taart
Serves: 1 taart
Ingrediënten
  • 600 gram courgette fijn geraspt in de keukenmachine
  • 5 eieren
  • 8 zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes of stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olie (bij voorkeur die waar de zongedroogde tomaatjes in zaten)
  • 8 kastanje champignons in stukjes gesneden
  • 200 gram feta verkruimeld
  • 4 takjes verse tijmblaadjes, alleen de blaadjes of ongeveer ¾ theelepel gedroogde tijm)
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas of andere geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak
  • 2 tomaten in dunne plakjes
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Neem een kom en meng hierin de eieren, een snuf zout en peper en voeg de tijmblaadjes toe
  3. Voeg dan de bloem toe en roer nogmaals goed door
  4. Voeg vervolgens de geraspte courgette, de stukjes zongedroogde tomaat, de champignons en de feta toe en meng goed door elkaar
  5. Neem een bakblik rond of een brownieblik oid (ik gebruikte een brownieblik van 20x25cm) en giet hier het courgettemengsel in
  6. Verdeel de tomaten over het mengsel en bestrooi met de geraspte kaas
  7. Bak de courgette quiche in 45-50 gaar
  8. Serveer warm in punten met eventueel een salade erbij

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.