Linzensoep

0

Linzensoep is een soep, de naam zegt het al gemaakt van linzen en word veel gegeten in de Arabische en Turkse keuken. Je kunt voor linzensoep bijvoorbeeld rode of bruine linzen gebruiken. Net als bij alle recepten gaan er van linzensoep ook veel verschillende recepten de ronde. Onderstaand recept is gemaakt van rode linzen en is voor ongeveer 4 personen.

Linzensoep recept

  • 300 gram rode linzen
  • ½ rood pepertje fijngesneden
  • 3 theelepels pittige paprikapoeder
  • 3 theelepels komijnpoeder
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 5 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 groente bouillonblokje
  • zout en peper
  • 25 gram roomboter
  • olijfolie (om te bakken)

Linzensoep maken

  1. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de gesnipperde ui glazig, voeg dan het fijngesneden pepertje en de knoflook toe en bak kort mee
  2. Voeg dan de paprikapoeder toe en verwarm even mee
  3. Breng een 750 ml  water aan de kook in de waterkoker en giet dit in de pan erbij
  4. Voeg het bouillonblokje en de linzen toe en breng aan de kook
  5. Laat 45-60 minuten zachtjes doorkoken
  6. Smelt in een steelpannetje de roomboter op zacht vuur en voeg de komijnpoeder toe zodra de boter gesmolten is, zo komt de smaak mooi vrij
  7. Roer ook een eetlepel tomatenpuree mee en bak zachtjes mee om de tomatenpuree wat te “ontzuren”
  8. Schep dan het mengsel bij de soep en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep
  9. Proef na en breng verder op smaak met wat zout
  10. Is de soep heel erg flauw dan kun je ook een half of heel blokje groenten bouillon extra toevoegen
  11. Serveer de soep in een bord of kom en schep hier een schepje Turkse yoghurt op, bestrooi met wat paprikapoeder voor de kleur
Linzensoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Soep
Serves: 4 personen
Ingrediënten
  • 300 gram rode linzen
  • ½ rood pepertje fijngesneden
  • 3 theelepels pittige paprikapoeder
  • 3 theelepels komijnpoeder
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 5 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 groente bouillonblokje
  • zout en peper
  • 25 gram roomboter
  • olijfolie (om te bakken)
Bereiding
  1. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de gesnipperde ui glazig, voeg dan het fijngesneden pepertje en de knoflook toe en bak kort mee
  2. Voeg dan de paprikapoeder toe en verwarm even mee
  3. Breng een 750 ml water aan de kook in de waterkoker en giet dit in de pan erbij
  4. Voeg het bouillonblokje en de linzen toe en breng aan de kook
  5. Laat 45-60 minuten zachtjes doorkoken
  6. Smelt in een steelpannetje de roomboter op zacht vuur en voeg de komijnpoeder toe zodra de boter gesmolten is, zo komt de smaak mooi vrij
  7. Roer ook een eetlepel tomatenpuree mee en bak zachtjes mee om de tomatenpuree wat te “ontzuren”
  8. Schep dan het mengsel bij de soep en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep
  9. Proef na en breng verder op smaak met wat zout
  10. Is de soep heel erg flauw dan kun je ook een half of heel blokje groenten bouillon extra toevoegen
  11. Serveer de soep in een bord of kom en schep hier een schepje Turkse yoghurt op, bestrooi met wat paprikapoeder voor de kleur

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.