Salade met gegrilde groenten, basilicum en pijnboompitjes

0

Met de zomermaanden eten mensen meer maaltijdsalades als lunch of als diner. Deze maaltijdsalade met gegrilde groenten is ideaal om wat restjes groenten zoals aubergine, courgette en paprika op te maken. Heb je nog wat groene asperges oid liggen dan kun je deze ook heel makkelijk in deze salade verwerken. Bij deze salade kan je alle kanten op, je kunt ipv feta ook mozzarella nemen of gerookte kip is er ook erg lekker bij.

Onderstaand recept is voor 2 salades.

Salade met gegrilde groenten recept

  • 1/2 courgette
  • ½ aubergine
  • 2 halve paprika (rood, geel)
  • 75 gram feta
  • 10 gram pijnboompitjes
  • 10 gram zonnebloem pitjes
  • Rucola
  • Olijfolie
  • Zout en Peper

Basilicumdressing

  • 1 bos basilicum
  • 30 ml azijn
  • 90 ml olie (neutrale zachte olijfolie) gebruik je extra vergine olijfolie neem dan half zonnebloemolie half extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel neutrale honing of 1 theelepel suiker
  • Zout

Bereiding maaltijdsalade met gegrilde groenten

Maak de basilicumdressing zoals hier beschreven

  1. Snijd de groenten in plakken, worden het grote plakken zoals bij de aubergine kun je deze ook halveren
  2. Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden
  3. Om een mooi grillrandje op je groenten te krijgen is het belangrijk dat je de pan goed heet laat worden en de groenten 1 voor 1 insmeert met neutrale (olijf) olie die geschikt is om te bakken
  4. Je vet de grillpan zelf niet in
  5. Als de pan goed heet is grill je per soort de groenten door ze erin te leggen en goed in de gaten te houden, let er op dat de pan niet te hoof staat zodat je groenten aanbrand. Zodra er mooie streepjes zichtbaar worden draai je de groenten een kwartslag en grill je tot er een ruitpatroon ontstaat
  6. Daarna draai je de groenten om en doe je hetzelfde met deze kant
  7. Haal dan de groenten uit de pan en leg op een bord, bestrooi dan met wat zout en peper en grill zo door tot je alle groenten gegrild hebt
  8. Zet dan een koekenpan op het vuur en zodra deze warm is rooster je de pijnboompitjes samen met de zonnebloempitjes tot ze een beetje bruin worden. Hou de pan goed in beweging en schud de zaadjes door de pan zodat ze overal ligt beginnen te kleuren. Giet ze dan op een bord om af te koelen.
  9. Nu word het tijd om de borden op te maken
  10. Leg op elk bord wat rucola, verdeel hier de groenten mooi overheen. Leg het dakpansgewijs in een cirkel en doe kleur om kleur, dus plakje aubergine, plakje rode paprika, plakje courgette, plakje gele
  11. Snijd de feta in klein blokjes en verdeel over de gegrilde groenten
  12. Druppel dan 2 eetlepels basilicumdressing over de salade en bestrooi met de pijnboompitjes en zonnebloempitjes.
  13. Eet smakelijk!
Salade gegrilde groenten

Salade met gegrilde groenten, basilicum en pijnboompitjes

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 salades
Auteur: Receptenkoken

Benodigdheden

Ingrediënten

Salade

  • 1/2 courgette
  • ½ aubergine
  • 2 halve paprika rood, geel
  • 75 gram feta
  • 10 gram pijnboompitjes
  • 10 gram zonnebloem pitjes
  • Rucola
  • Olijfolie
  • Zout en Peper

Basilicumdressing

  • 1 bos basilicum
  • 30 ml azijn
  • 90 ml olie neutrale zachte olijfolie gebruik je extra vergine olijfolie neem dan half zonnebloemolie half extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel neutrale honing of 1 theelepel suiker
  • Zout

Bereiding

  • Bereiding maaltijdsalade met gegrilde groenten
  • Snijd de groenten in plakken, worden het grote plakken zoals bij de aubergine kun je deze ook halveren
  • Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden
  • Om een mooi grillrandje op je groenten te krijgen is het belangrijk dat je de pan goed heet laat worden en de groenten 1 voor 1 insmeert met neutrale (olijf) olie die geschikt is om te bakken
  • Je vet de grillpan zelf niet in
  • Als de pan goed heet is grill je per soort de groenten door ze erin te leggen en goed in de gaten te houden, let er op dat de pan niet te hoof staat zodat je groenten aanbrand. Zodra er mooie streepjes zichtbaar worden draai je de groenten een kwartslag en grill je tot er een ruitpatroon ontstaat
  • Daarna draai je de groenten om en doe je hetzelfde met deze kant
  • Haal dan de groenten uit de pan en leg op een bord, bestrooi dan met wat zout en peper en grill zo door tot je alle groenten gegrild hebt
  • Zet dan een koekenpan op het vuur en zodra deze warm is rooster je de pijnboompitjes samen met de zonnebloempitjes tot ze een beetje bruin worden. Hou de pan goed in beweging en schud de zaadjes door de pan zodat ze overal ligt beginnen te kleuren. Giet ze dan op een bord om af te koelen.
  • Nu word het tijd om de borden op te maken
  • Leg op elk bord wat rucola, verdeel hier de groenten mooi overheen. Leg het dakpansgewijs in een cirkel en doe kleur om kleur, dus plakje aubergine, plakje rode paprika, plakje courgette, plakje gele
  • Snijd de feta in klein blokjes en verdeel over de gegrilde groenten
  • Druppel dan 2 eetlepels basilicumdressing over de salade en bestrooi met de pijnboompitjes en zonnebloempitjes.
  • Eet smakelijk!

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.