fbpx

Griekse Salade

0

Griekse salade is een lekkere en makkelijke salade bestaande uit komkommer, tomaat, feta en olijven. Als je op vakantie bent geweest in Griekenland weet je wel dat de salade overal op de kaart staat en met warm weer is het natuurlijk ook een heerlijke salade. Gebruik wel echt lekkere feta voor deze salade en niet de “witte kaas” zoals vaak op de verpakking staat. Deze is vaak gemaakt van koeienmelk en de echte feta is gemaakt van schapenmelk en eventueel aangevuld met geitenmelk. Feta word gezouten en geconserveerd in een zoutoplossing voor een periode van 2 maanden. Haal je de fetakaas uit deze zoutoplossing dan droogt de kaas snel uit, bewaar de feta daarom ook het liefst in het vocht als je niet alles in 1x opmaakt.

Griekse salade recept

Voor 4 personen

  • 5 tomaten
  • 1 kleine of ½ grote   rode ui in fijne halve ringen gesneden (hoe dunner hoe lekkerder)
  • 1 komkommer
  • handje Griekse zwarte olijven zonder pit
  • 100 gram feta in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Griekse salade maken

  1. Was de tomaten en snijd ze in blokjes
  2. Was de komkommer en halveer in de lengte en snijd de halve komkommers dan nogmaals in de lengte door de midden, snijd dan in blokjes (mag met schil)
  3. Meng samen met de komkommer
  4. Voeg de blokjes feta en de fijne rode uienringen toe en meng dan de olijfolie en de gedroogde oregano erdoor
  5. Breng op smaak met zout en peper
5 from 1 reviews
Griekse Salade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Salades
Ingrediënten
  • 5 tomaten
  • 1 kleine of ½ grote rode ui in fijne halve ringen gesneden (hoe dunner hoe lekkerder)
  • 1 komkommer
  • handje Griekse zwarte olijven zonder pit
  • 100 gram feta in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
Bereiding
  1. Was de tomaten en snijd ze in blokjes
  2. Was de komkommer en halveer in de lengte en snijd de halve komkommers dan nogmaals in de lengte door de midden, snijd dan in blokjes (mag met schil)
  3. Meng samen met de komkommer
  4. Voeg de blokjes feta en de fijne rode uienringen toe en meng dan de olijfolie en de gedroogde oregano erdoor
  5. Breng op smaak met zout en peper

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.