Koekjes met blauwe bessen
Ik ben dol op koekjes en op blauwe bessen dus waarom deze 2 niet combineren en lekkere blauwe bessen koekjes bakken. Ze zijn heerlijk en uit onderstaand recept haal je ongeveer 16-18 koekjes. Als je uit onderstaand recept de blauwe bessen weglaat heb je een heerlijk basis koekjes recept waar je zelf mee kan variëren.
Koekjes met blauwe bessen recept
Voor 16-18 stuks
- 200 gram bloem
- 125 gram (room) boter op kamertemperatuur
- 175 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- snufje zout
- 125-150 gram blauwe bessen
Koekjes met blauwe bessen maken
- Verwarm de oven voor op 175 graden (155 graden hetelucht)
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Doe de suiker, de boter, een snuf zout en de vanillesuiker in een kom en klop met de mixer goed door elkaar
- Voeg het ei toe en roer nogmaals door elkaar
- Meng de bakpoeder met de bloem en voeg dit toe bij het boter/suiker mengsel
- Mix kort door elkaar en spatel dan de blauwe bessen erdoor
- Maak dan hoopjes deeg en leg deze op de bakplaat (8-9 stuks per keer), je haalt ongeveer 16-18 koekjes uit het deeg
- Als je een kleine ijsknijper hebt dan kun je die ook gebruiken om het koekjesdeeg te portioneren
- Leg het koekjesdeeg niet te dicht bij elkaar op de bakplaat, de koekjes lopen bij het bakken iets uit
- Bak de koekjes in 10 minuten goudbruin, ze blijven in het midden een beetje zacht
- Haal dan de koekjes uit de oven en laat ze op de bakplaat iets afkoelen en trek daarna de koekjes met bakpapier en al van de bakplaat op een taartrooster om ze verder af te laten koelen
- Bak nu de overige koekjes op dezelfde wijze
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 125 gram room boter op kamertemperatuur
- 175 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- snufje zout
- 125-150 gram blauwe bessen
Bereiding
- Koekjes met Verwarm de oven voor op 175 graden (155 graden hetelucht)
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Doe de suiker, de boter, een snuf zout en de vanillesuiker in een kom en klop met de mixer goed door elkaar
- Voeg het ei toe en roer nogmaals door elkaar
- Meng de bakpoeder met de bloem en voeg dit toe bij het boter/suiker mengsel
- Mix kort door elkaar en spatel dan de blauwe bessen erdoor
- Maak dan hoopjes deeg en leg deze op de bakplaat (8-9 stuks per keer), je haalt ongeveer 16-18 koekjes uit het deeg
- Als je een kleine ijsknijper hebt dan kun je die ook gebruiken om het koekjesdeeg te portioneren
- Leg het koekjesdeeg niet te dicht bij elkaar op de bakplaat, de koekjes lopen bij het bakken iets uit
- Bak de koekjes in 10 minuten goudbruin, ze blijven in het midden een beetje zacht
- Haal dan de koekjes uit de oven en laat ze op de bakplaat iets afkoelen en trek daarna de koekjes met bakpapier en al van de bakplaat op een taartrooster om ze verder af te laten koelen
- Bak nu de overige koekjes op dezelfde wijze
- blauwe bessen