Website met heerlijke recepten en kooktips

Quiche met gegrilde groenten

0 1.701

Deze quiche met gegrilde groenten is op zich makkelijk te maken maar het kost even tijd omdat je de groenten eerst moet grillen maar dat maakt deze hartige taart juist wel extra lekker. Je kunt naar eigen smaak variëren in de groenten die je gebruikt maar in deze hartige taart heb ik groene asperges gebruikt samen met paprika, courgette en aubergine. Heb je geen grillpan of wil je het jezelf iets makkelijker maken dan kan je de groenten ook in de oven klaarmaken. Snijd de groenten dan in plakjes of blokjes, hussel wat olie door de groenten en leg ze op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht) en zet de groenten 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. Dit is afhankelijk van de soort groenten en de grootte van de plakjes of blokjes.

Persoonlijk vind ik groenten gegrild uit de grillpan wel lekkerder. De bodem voor deze hartige taart moet je wel eerst even blind bakken voordat je de vulling erin doet. Wil je de bodem niet zelf maken dan kun je ook gewoon hartig taartdeeg nemen.

Quiche met gegrilde groenten recept

Bodem

  • 240 gram bloem
  • 120 gram koude boter in kleine blokjes
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels koud water
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels gedroogde oregano

Vulling

  • 1 (rode) paprika (in 8 repen gesneden)
  • 1 courgette in plakjes van ongeveer 1cm dik gesneden
  • 1 aubergine in (halve) plakken van ongeveer 1 cm dik gesneden
  • 12 cherrytomaatjes
  • 100 gram geitenkaas blokjes (optioneel)
  • olie om de plakken groenten mee in te smeren
  • zout en peper

Ei roommengsel

  • 4 eieren
  • 240 ml (kook)room
  • 240 ml melk
  • zout, peper
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)

Quiche met gegrilde groenten maken

  1. Maak eerst het deeg door alle ingrediënten voor het deeg kort door elkaar te kneden tot een samenhangend deeg, kneed zo kort mogelijk
  2. Verpak het deeg in plastic folie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast om te rusten Terwijl het deeg in de koelkast ligt kun je de groenten gaan grillen
  3. Smeer de plakken groenten in met olie en bak ze in een hete grillpan tot de groenten beetgaar zijn, ze mogen nog wel wat knapperig zijn want ze gaan zo ook nog in de oven.
  4. Draai de groenten steeds zo om dat je een mooi grillpatroon krijgt (voor een salade met gegrilde groenten staat dat mooi, voor een hartige taart is het iets minder zichtbaar)
  5. Leg zodra de groenten beetgaar zijn op een bord en grill door tot alle groenten gegrild zijn
  6. Bestrooi met wat vers gemalen zout en peper
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht) en rol het deeg uit tot ongeveer een halve cm dik
  8. Bekleed je bakvorm hiermee (laat het deeg bovenaan wat uitsteken, het deeg krimpt nog iets bij het bakken)
  9. Bak de bodem dan blind voor 15 minuten met blindbakvulling en nog 5 minuten zonder blindbakvulling (uitleg blind bakken)
  10. Zet de oven dan op 180 graden (of 160 graden hetelucht)
  11. Verdeel dan de gegrilde groenten over de gebakken bodem en verdeel daarop de cherrytomaatjes en de geitenkaas
  12. Roer de eieren met de melk, de room en de Italiaanse kruiden goed door elkaar met een garde en breng op smaak met zout en peper.
  13. Verdeel het ei-room mengsel over de gegrilde groenten en zet de taart terug in het midden van de oven
  14. Bak de taart in 30-35 gaar is op 180 graden (160 graden hetelucht) tot het ei-room mengsel gestold is en de bovenkant goudbruin is
  15. Haal de taart dan uit de oven en laat iets afkoelen alvorens aan te snijden.
  16. Serveer eventueel met een lekkere salade
  17. Eet smakelijk
Hartige taart met gegrilde groenten

Quiche met gegrilde groenten

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 1 hartige taart
Auteur: Receptenkoken

Benodigdheden

Ingrediënten

Bodem

  • 240 gram bloem
  • 120 gram koude boter in kleine blokjes
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels koud water
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels gedroogde oregano

Vulling

  • 1 rode paprika (in 8 repen gesneden)
  • 1 courgette in plakjes van ongeveer 1cm dik gesneden
  • 1 aubergine in halve plakken van ongeveer 1 cm dik gesneden
  • 12 cherrytomaatjes
  • 100 gram geitenkaas blokjes optioneel
  • olie om de plakken groenten mee in te smeren
  • zout en peper

Ei roommengsel

  • 4 eieren
  • 240 ml kookroom
  • 240 ml melk
  • zout peper
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden vers of gedroogd

Bereiding

  • Maak eerst het deeg door alle ingrediënten voor het deeg kort door elkaar te kneden tot een samenhangend deeg, kneed zo kort mogelijk
  • Verpak het deeg in plastic folie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast om te rusten Terwijl het deeg in de koelkast ligt kun je de groenten gaan grillen
  • Smeer de plakken groenten in met olie en bak ze in een hete grillpan tot de groenten beetgaar zijn, ze mogen nog wel wat knapperig zijn want ze gaan zo ook nog in de oven.
  • Draai de groenten steeds zo om dat je een mooi grillpatroon krijgt (voor een salade met gegrilde groenten staat dat mooi, voor een hartige taart is het iets minder zichtbaar)
  • Leg zodra de groenten beetgaar zijn op een bord en grill door tot alle groenten gegrild zijn
  • Bestrooi met wat vers gemalen zout en peper
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht) en rol het deeg uit tot ongeveer een halve cm dik
  • Bekleed je bakvorm hiermee (laat het deeg bovenaan wat uitsteken, het deeg krimpt nog iets bij het bakken)
  • Bak de bodem dan blind voor 15 minuten met blindbakvulling en nog 5 minuten zonder blindbakvulling (uitleg blind bakken)
  • Zet de oven dan op 180 graden (of 160 graden hetelucht)
  • Verdeel dan de gegrilde groenten over de gebakken bodem en verdeel daarop de cherrytomaatjes en de geitenkaas
  • Roer de eieren met de melk, de room en de Italiaanse kruiden goed door elkaar met een garde en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het ei-room mengsel over de gegrilde groenten en zet de taart terug in het midden van de oven
  • Bak de taart in 30-35 gaar is op 180 graden (160 graden hetelucht) tot het ei-room mengsel gestold is en de bovenkant goudbruin is
  • Haal de taart dan uit de oven en laat iets afkoelen alvorens aan te snijden.
  • Serveer eventueel met een lekkere salade
  • Eet smakelijk

 

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.