Pastasalade met gerookte kip en amandelen

0

Een supermakkelijke pastasalade die je prima een dag van tevoren kan maken om bijvoorbeeld als lunch mee naar je werk te nemen. Doe de sla wel pas op het laatste moment erdoor anders word deze slap. De salade is simpel aangemaakt met wat goede olijfolie, wat olie van de gedroogde tomaatjes en zout en peper maar een schepje basilicumdressing of pesto is ook lekker door deze salade. Voeg eventueel ook een theelepeltje verse Italiaanse kruiden toe (of een beetje gedroogde Italiaanse kruiden)

De amandelen geven een lekkere bite aan de salade.

Pastasalade met gerookte kip recept

  • 50 gram pasta per persoon
  • Handje sla naar keuze gesneden (denk aan rucola, veldsla of gesneden slamix)
  • ½ gerookte kipfilet p.p
  • ¼ paprika per persoon
  • 5-10 amandelen p.p grof gehakt
  • 2-3 gedroogde tomaatjes fijngesneden
  • Klein scheutje olie van de gedroogde tomaatjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Hoe maak je de pasta salade

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat, giet af op een vergiet en spoel af onder koud water, laat verder uitlekken
  2. Snijd de paprika en zongedroogde tomaatjes in reepjes of blokjes en snijd de gerookte kipfilet in plakjes
  3. Hak de amandelen ongeveer in 4en en meng alles door de pasta
  4. Breng op smaak met een klein scheutje olijfolie, peper en zout  en meng er ook wat olie van de zongedroogde tomaatjes door
  5. Ook is het lekker om nog wat gedroogde (of verse) Italiaanse kruiden erdoor te doen of zoals hierboven aangegeven met een eetlepel pesto of basilicumdressing
  6. Meng net voordat je de salade gaat eten de gemengde sla erdoorheen
  7. Bestrooi eventueel nog met wat verse basilicum
Pasta salade met gerookte kip en amandel

Pastasalade met gerookte kip en amandelen

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Pastasalade
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 23 minuten
Porties: 1 persoon
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 50 gram pasta per persoon
  • Handje sla naar keuze gesneden denk aan rucola, veldsla of gesneden slamix
  • ½ gerookte kipfilet p.p
  • ¼ paprika per persoon
  • 5-10 amandelen p.p grof gehakt
  • 2-3 gedroogde tomaatjes fijngesneden
  • Klein scheutje olie van de gedroogde tomaatjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de pasta zoals op de verpakking staat, giet af op een vergiet en spoel af onder koud water, laat verder uitlekken
  • Snijd de paprika en zongedroogde tomaatjes in reepjes of blokjes en snijd de gerookte kipfilet in plakjes
  • Hak de amandelen ongeveer in 4en en meng alles door de pasta
  • Breng op smaak met een klein scheutje olijfolie, peper en zout en meng er ook wat olie van de zongedroogde tomaatjes door
  • Ook is het lekker om nog wat gedroogde (of verse) Italiaanse kruiden erdoor te doen of zoals hierboven aangegeven met een eetlepel pesto of basilicumdressing
  • Meng net voordat je de salade gaat eten de gemengde sla erdoorheen
  • Bestrooi eventueel nog met wat verse basilicum

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.