Een lekker en makkelijk broodje om te maken is dit broodje gerookte kip. Ik heb het broodje gemaakt op een lekkere dikke vers gesneden bruine boterham maar je kan hier ook een ander broodje voor gebruiken natuurlijk.
Wat heb je nodig om dit broodje te maken.
- Gewassen rucola sla
- 1 Gerookte kipfilet (voor 3 broodje of boterhammen)
- 2 zongedroogde tomaatjes per boterham in reepjes gesneden
- Pijnboompitjes geroosterd (theelepel per boterham)
- Basilicum dressing (handje basilicumblaadjes, 1 eetlepel azijn, 3 eetlepels olie, snufje zout, snufje suiker in kleine keukenmachine of met staafmixer mixen tot een grove dressing)
- Tuinkers gesneden
- Geraspte grana padano
Broodje gerookte kip maken
- Het makkelijkste is om eerst alle ingrediënten te maken en klaar te zetten zodat je het broodje in 1x kunt maken
- Maak eerst de basilicumdressing zoals hierboven bij het recept staat aangegeven
- Rooster de pijnboompitjes in een droge hete koekenpan welke je op het vuur houd en de pijnboompitjes voordurend in beweging houd, de pitjes kleuren nu mooi rondom bruin
- Snijd dan de kipfilet in dunne plakjes
- Beleg de boterhammen of broodjes met wat gewassen rucola
- Verdeel hier de plakjes kipfilet over
- Druppel hier wat verse basilicumdressing overheen
- Verdeel de reepjes zongedroogde tomaatjes erover
- Decoreer met wat gesneden tuinkers en rasp naar smaak nog wat grana padano over het broodje
Eet smakelijk
Ingrediënten
- - Gewassen rucola sla
- - 1 Gerookte kipfilet voor 3 broodje of boterhammen
- - 2 zongedroogde tomaatjes per boterham in reepjes gesneden
- - Pijnboompitjes geroosterd theelepel per boterham
- - Basilicum dressing handje basilicumblaadjes, 1 eetlepel azijn, 3 eetlepels olie, snufje zout, snufje suiker in kleine keukenmachine of met staafmixer mixen tot een grove dressing
- - Tuinkers gesneden
- - Geraspte grana padano
Bereiding
- Het makkelijkste is om eerst alle ingrediënten te maken en klaar te zetten zodat je het broodje in 1x kunt maken
- Maak eerst de basilicumdressing zoals hierboven bij het recept staat aangegeven
- Rooster de pijnboompitjes in een droge hete koekenpan welke je op het vuur houd en de pijnboompitjes voordurend in beweging houd, de pitjes kleuren nu mooi rondom bruin
- Snijd dan de kipfilet in dunne plakjes
- Beleg de boterhammen of broodjes met wat gewassen rucola
- Verdeel hier de plakjes kipfilet over
- Druppel hier wat verse basilicumdressing overheen
- Verdeel de reepjes zongedroogde tomaatjes erover
- Decoreer met wat gesneden tuinkers en rasp naar smaak nog wat grana padano over het broodje