Stamppot paksoi met kastanje champignons en spekjes
Naast de welbekende stamppot boerenkool en zuurkool kun je natuurlijk van heel veel groenten stamppot maken. Ik maakte eerder al een bietenstamppot en nu een lekkere stamppot met paksoi, spekjes en kastanje champignons.
Onderstaand recept is voor 2 personen
Stamppot paksoi recept
- 500 gram kruimige aardappelen geschild
- 1 struik Paksoi
- 150 gram kastanje champignons
- 100 gram magere spekreepjes
- Scheutje melk
- Zout en peper
Stamppot paksoi maken
- Schil de aardappelen, en kook ze met wat zout tot ze gaar zijn
- Snijd de paksoi in dunne stukjes en was het in een vergiet, laat goed uitlekken
- Snijd de kastanje champignons in 4-en of 6-en afhankelijk van de grootte van de champignons
- Bak de spekreepjes in de koekenpan samen met de champignons tot ze mooi bruin zijn, voeg de paksoi toe en roerbak kort even mee
- Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze fijn
- Verwarm wat melk en roer dit door de aardappelen, begin met een klein scheutje tot het wat smeuïger is
- Voeg vervolgens de gebakken spekjes, champignons en paksoi toe en roer nog even door
- Proef of het op smaak is en voeg eventueel nog wat zout, peper en melk toe
Ingrediënten
- 500 gram kruimige aardappelen geschild
- 1 struik Paksoi
- 150 gram kastanje champignons
- 100 gram magere spekreepjes
- Scheutje melk
- Zout en peper
Bereiding
- Schil de aardappelen, en kook ze met wat zout tot ze gaar zijn
- Snijd de paksoi in dunne stukjes en was het in een vergiet, laat goed uitlekken
- Snijd de kastanje champignons in 4-en of 6-en afhankelijk van de grootte van de champignons
- Bak de spekreepjes in de koekenpan samen met de champignons tot ze mooi bruin zijn, voeg de paksoi toe en roerbak kort even mee
- Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze fijn
- Verwarm wat melk en roer dit door de aardappelen, begin met een klein scheutje tot het wat smeuïger is
- Voeg vervolgens de gebakken spekjes, champignons en paksoi toe en roer nog even door
- Proef of het op smaak is en voeg eventueel nog wat zout, peper en melk toe