Stamppot paksoi met kastanje champignons en spekjes

0

Naast de welbekende stamppot boerenkool en zuurkool kun je natuurlijk van heel veel groenten stamppot maken. Ik maakte eerder al een bietenstamppot en nu een lekkere stamppot met paksoi, spekjes en kastanje champignons.

Onderstaand recept is voor 2 personen

Stamppot paksoi recept

  • 500 gram kruimige aardappelen geschild
  • 1 struik Paksoi
  • 150 gram kastanje champignons
  • 100 gram magere spekreepjes
  • Scheutje melk
  • Zout en peper

Stamppot paksoi maken

  1. Schil de aardappelen, en kook ze met wat zout tot ze gaar zijn
  2. Snijd de paksoi in dunne stukjes en was het in een vergiet, laat goed uitlekken
  3. Snijd de kastanje champignons in 4-en of 6-en afhankelijk van de grootte van de champignons
  4. Bak de spekreepjes in de koekenpan samen met de champignons tot ze mooi bruin zijn, voeg de paksoi toe en roerbak kort even mee
  5. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze fijn
  6. Verwarm wat melk en roer dit door de aardappelen, begin met een klein scheutje tot het wat smeuïger is
  7. Voeg vervolgens de gebakken spekjes, champignons en paksoi toe en roer nog even door
  8. Proef of het op smaak is en voeg eventueel nog wat zout, peper en melk toe
Stamppot paksoi

Stamppot paksoi met kastanje champignons en spekjes

5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Stamppot
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen geschild
  • 1 struik Paksoi
  • 150 gram kastanje champignons
  • 100 gram magere spekreepjes
  • Scheutje melk
  • Zout en peper

Bereiding

  • Schil de aardappelen, en kook ze met wat zout tot ze gaar zijn
  • Snijd de paksoi in dunne stukjes en was het in een vergiet, laat goed uitlekken
  • Snijd de kastanje champignons in 4-en of 6-en afhankelijk van de grootte van de champignons
  • Bak de spekreepjes in de koekenpan samen met de champignons tot ze mooi bruin zijn, voeg de paksoi toe en roerbak kort even mee
  • Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze fijn
  • Verwarm wat melk en roer dit door de aardappelen, begin met een klein scheutje tot het wat smeuïger is
  • Voeg vervolgens de gebakken spekjes, champignons en paksoi toe en roer nog even door
  • Proef of het op smaak is en voeg eventueel nog wat zout, peper en melk toe

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.