Website met heerlijke recepten en kooktips

Havermout repen onder andere met noten, zaden en havervlokken

0 2.993

Deze havermout repen zijn makkelijk om mee te nemen als stevig tussendoortje maar ook lekker als snel ontbijt. Ze blijven een beetje zacht na het bakken, het zijn dus niet hele krokante harde repen maar ze zijn super lekker. Qua noten en zaden kun je zelf experimenteren wat je lekker vind, ik had een zak gemengde noten genomen.

Havermout repen

  • 100 gram havervlokken
  • 150 gram gemengde noten en zaden gehakt
  • 50 gram rozijnen
  • rasp van 1 citroen (bij voorkeur biologische)
  • rasp van 1 sinaasappel ( bij voorkeur biologische)
  • 2 tl kaneel
  • 20 gram honing
  • 1 ei
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 rijpe banaan fijn gemaakt met een vork
  • 4 el water
  • 1 el olijfolie
  • 1 appel geschild en geraspt

Havermout repen maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hetelucht oven)
  2. Bekleed een bakblik of een brownieblik met bakpapier
  3. Meng de fijngemaakte banaan met de appelrasp en meng hier de honing en het ei door
  4. Voeg 4 eetlepels water en 1 eetlepel olijfolie toe
  5. Boen de schil van de sinaasappel en de citroen goed schoon en rasp de schil van beiden boven het mengsel
  6. Neem 150 gram gemengde noten en hak die fijn met de hand of in de keukenmachine en voeg bij het mengsel
  7. Roer nu de overige ingrediënten (kaneel, kokos, rozijnen en de havermout)  erdoor
  8. Je hebt nu een vrij stevig mengsel, stort dit in de bakblik en druk goed aan met de achterkant van een lepel of met je handen (doe een bakpapiertje op het mengsel en druk dan met de handen goed aan) tot je een plak van 2cm dik hebt
  9. Als je het mengsel niet goed aandrukt valt het uit elkaar bij het snijden straks
  10. Is je brownie vorm te groot gebruik dan de helft van het bakblik, je kunt het mengsel makkelijk vormen met je hand
  11. Zet nu in de oven voor 30-35 minuten
  12. Laat dan afkoelen en snijd vervolgens in repen
  13. Bewaar in een luchtdichte trommel

Havermout repen

5 van 3 stemmen
Afdrukken
Gang: Havermout repen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 100 gram havervlokken
  • 150 gram gemengde noten en zaden gehakt
  • 50 gram rozijnen
  • rasp van 1 citroen bij voorkeur biologische
  • rasp van 1 sinaasappel bij voorkeur biologische
  • 2 tl kaneel
  • 20 gram honing
  • 1 ei
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 rijpe banaan fijn gemaakt met een vork
  • 4 el water
  • 1 el olijfolie
  • 1 appel geschild en geraspt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hetelucht oven)
  • Bekleed een bakblik of een brownieblik met bakpapier
  • Meng de fijngemaakte banaan met de appelrasp en meng hier de honing en het ei door
  • Voeg 4 eetlepels water en 1 eetlepel olijfolie toe
  • Boen de schil van de sinaasappel en de citroen goed schoon en rasp de schil van beiden boven het mengsel
  • Neem 150 gram gemengde noten en hak die fijn met de hand of in de keukenmachine en voeg bij het mengsel
  • Roer nu de overige ingrediënten (kaneel, kokos, rozijnen en de havermout) erdoor
  • Je hebt nu een vrij stevig mengsel, stort dit in de bakblik en druk goed aan met de achterkant van een lepel of met je handen (doe een bakpapiertje op het mengsel en druk dan met de handen goed aan) tot je een plak van 2cm dik hebt
  • Als je het mengsel niet goed aandrukt valt het uit elkaar bij het snijden straks
  • Is je brownie vorm te groot gebruik dan de helft van het bakblik, je kunt het mengsel makkelijk vormen met je hand
  • Zet nu in de oven voor 30-35 minuten
  • Laat dan afkoelen en snijd vervolgens in repen
  • Bewaar in een luchtdichte trommel

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.