Gewokte boerenkool met zoete aardappel en spekjes
Een supermakkelijk en snel 1 pansgerecht welke je in no time op tafel zet. Geen gekookte boerenkool maar lekker gewokt, zo blijft alle smaak behouden. De zoete aardappel gaat even 15-20 minuutjes in de oven zodat je deze straks gelijk mee kan wokken. Je kunt het als maaltijd eten maar ook koud of lauwwarm als salade. Onderstaand recept is voor ongeveer 2 tot 3 personen.
Gewokte boerenkool recept
- 150 boerenkool
- 150 gram spekjes
- 400 gram zoete aardappel in blokjes of reepjes
- (pittige) Paprikapoeder (ongeveer ½ tot 1 theelepel)
- Scheutje neutrale olijfolie (om mee te bakken)
Gewokte boerenkool maken
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapiertje op een bakplaat
- Verdeel de zoete aardappelreepjes of blokjes over de plaat en besprenkel met wat olie en een goede snuf (pittige) paprikapoeder. Hussel even goed door elkaar
- Zet de plaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de zoete aardappel in ongeveer 15-20 tot deze beetgaar is (dit hangt af van de dikte en grootte van de stukjes aardappel)
- Zet nu een wokpan of diepe koekenpan op het vuur en bak hier de spekreepjes lekker in aan
- Zodra deze een beetje uitgebakken zijn voeg dan de boerenkool toe en wok dit een minuutje of 3 mee
- Voeg dat de zoete aardappel toe en wok het geheel nog een minuutje door, serveer warm of eet het koud als een salade
Ingrediënten
- 150 boerenkool
- 150 gram spekjes
- 400 gram zoete aardappel in blokjes of reepjes
- pittige Paprikapoeder (ongeveer ½ tot 1 theelepel)
- Scheutje neutrale olijfolie om mee te bakken
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapiertje op een bakplaat
- Verdeel de zoete aardappelreepjes of blokjes over de plaat en besprenkel met wat olie en een goede snuf (pittige) paprikapoeder. Hussel even goed door elkaar
- Zet de plaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de zoete aardappel in ongeveer 15-20 tot deze beetgaar is (dit hangt af van de dikte en grootte van de stukjes aardappel)
- Zet nu een wokpan of diepe koekenpan op het vuur en bak hier de spekreepjes lekker in aan
- Zodra deze een beetje uitgebakken zijn voeg dan de boerenkool toe en wok dit een minuutje of 3 mee
- Voeg dat de zoete aardappel toe en wok het geheel nog een minuutje door, serveer warm of eet het koud als een salade