Gewokte boerenkool met zoete aardappel en spekjes

0

Een supermakkelijk en snel 1 pansgerecht welke je in no time op tafel zet. Geen gekookte boerenkool maar lekker gewokt, zo blijft alle smaak behouden. De zoete aardappel gaat even 15-20 minuutjes in de oven zodat je deze straks gelijk mee kan wokken. Je kunt het als maaltijd eten maar ook koud of lauwwarm als salade. Onderstaand recept is voor ongeveer 2 tot 3 personen.

Gewokte boerenkool recept

  • 150 boerenkool
  • 150 gram spekjes
  • 400 gram zoete aardappel in blokjes of reepjes
  • (pittige) Paprikapoeder (ongeveer ½ tot 1 theelepel)
  • Scheutje neutrale olijfolie (om mee te bakken)

Gewokte boerenkool maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapiertje op een bakplaat
  2. Verdeel de zoete aardappelreepjes of blokjes over de plaat en besprenkel met wat olie en een goede snuf (pittige) paprikapoeder. Hussel even goed door elkaar
  3. Zet de plaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de zoete aardappel in ongeveer 15-20 tot deze beetgaar is (dit hangt af van de dikte en grootte van de stukjes aardappel)
  4. Zet nu een wokpan of diepe koekenpan op het vuur en bak hier de spekreepjes lekker in aan
  5. Zodra deze een beetje uitgebakken zijn voeg dan de boerenkool toe en wok dit een minuutje of 3 mee
  6. Voeg dat de zoete aardappel toe en wok het geheel nog een minuutje door, serveer warm of eet het koud als een salade
Gewokte boerenkool

Gewokte boerenkool met zoete aardappel en spekjes

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 150 boerenkool
  • 150 gram spekjes
  • 400 gram zoete aardappel in blokjes of reepjes
  • pittige Paprikapoeder (ongeveer ½ tot 1 theelepel)
  • Scheutje neutrale olijfolie om mee te bakken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapiertje op een bakplaat
  • Verdeel de zoete aardappelreepjes of blokjes over de plaat en besprenkel met wat olie en een goede snuf (pittige) paprikapoeder. Hussel even goed door elkaar
  • Zet de plaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de zoete aardappel in ongeveer 15-20 tot deze beetgaar is (dit hangt af van de dikte en grootte van de stukjes aardappel)
  • Zet nu een wokpan of diepe koekenpan op het vuur en bak hier de spekreepjes lekker in aan
  • Zodra deze een beetje uitgebakken zijn voeg dan de boerenkool toe en wok dit een minuutje of 3 mee
  • Voeg dat de zoete aardappel toe en wok het geheel nog een minuutje door, serveer warm of eet het koud als een salade

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.