Website met heerlijke recepten en kooktips

5 gezonde en heerlijke eettrends van nu

0 1.185

5 gezonde en heerlijke eettrends van nu

Soms kan het voor consumenten lastig zijn om de populaire voedseltrends te volgen. Ben je met de ene voedselhype begonnen, dienen de volgende eettrends zich weer aan! Gezonder, makkelijker en vooral lekkerder. Een ding hebben ze allemaal wel gemeen; hoe bijzonderder het gerecht is, hoe hoger het scoort in de eettrend van vandaag. Welke vijf bijzondere eettrends zijn beslist de moeite waard en moet je absoluut eens proberen?

Vers en gevarieërd
Steeds meer bedrijven spelen in op de eetbehoeftes van de consument. Men wil gezond eten, maar hebben weinig tijd om uitgebreid boodschappen te doen en soms helemaal geen zin om lang in de keuken te staan. De oplossing ligt voor de hand; maaltijdboxen! Maaltijdbox aanbieder HelloFresh is helemaal trendy op dit gebied. Dagverse, seizoensgebonden en vooral gevarieerde voeding voor het aantal personen in huis, zelfs de kruiden zijn vers. Het enige wat men wel zelf moet doen is koken, maar dat maakt het des te leuker, want je leert telkens nieuwe recepten uit en zelfs de meest onervaren kok kan met zo’n box leren koken, omdat er een handige stap voor stap recept bij zit.

Rijst, maar dan anders
Er bestaan vele soorten rijst, maar wist je dat je zelfs rijst van groenten kunt maken? Je kunt het kant en klaar kopen, maar zelf maken is toch veel leuker en bovendien goedkoper. Je kunt het zelf niet zo gek bedenken, maar van bijna alle groenten die je kunt raspen kun je rijst maken. Voor een extra gezonde boost gebruik je zelfs de stam van bloemkool en/of broccoli. Zorg ervoor dat je de groenten goed wast, voordat je gaat raspen. Groenterijst is erg veelzijdig, doordat je het met verschillende groenten kunt maken en het smaakt bij bijna alle gerechten. Ook is het een uitstekende vervanger voor aardappelen, rijst of pasta. Kun je niet kiezen uit welke groente je rijst wil maken? Wat dacht je van gemixte groenterijst in één?

Meer plantaardig
Vlees wordt steeds minder gegeten, mensen worden ervan bewust dat iedere dag vlees eten helemaal niet nodig is. De trendverwachting is dat men vaker kiest voor vegetarisch of veganistisch eten. De redenen om minder vlees te consumeren zijn; klimaat, milieu, diervriendelijkheid, niet lekker en/of gezondheid. Van plantaardige producten worden steeds meer vleesvervangers gemaakt en bovendien hebben ze een bijzondere en heerlijke smaak! Steeds meer supermarkten en restaurants houden hier rekening mee en dat is te zien aan de opkomst van vegetarische vleesvervangers en de menukaarten.

Lokale, streek-en seizoensgebonden producten
We willen tegenwoordig weten waar ons voedsel vandaan komt. En wat is gezonder en duurzamer om het bij de plaatselijke aanbieder te halen? Rechtstreeks bij de boer je verse groenten, fruit eieren en aardappelen halen, meteen weten waar het vandaan komt en je helpt de boer ook. Een boer weet precies wat de seizoensgebonden groenten zijn en kan je wegwijs maken in de producten die hij teelt, verbouwd en verkoopt. De boeren zijn trots op hun producten en door bij hun te kopen, steun je ze extra.

Weggooien is een doodzonde
Voorkom voedselverspilling door onnodig eten weg te gooien. Heb je eten over en zit je vriezer vol? Breng het dan naar de voedselbank of maak er boerderijdieren gelukkig mee. Jaarlijks gooien we met ze allen duizenden kilo’s voedsel weg. Slecht voor het milieu en zonde van je geld. Koop niet meer dan je nodig heb of maak er kleine porties van en vries het in. Door bewust boodschappen te doen, heb je een win/win situatie.

Het maakt niet uit of je de voedseltrends nauwelijks bij kan benen. Belangrijkste is de grote lijnen van vers en duurzame producten te eten. Daarmee wordt bedoeld, gezond en gevarieerd eten, volgens de Schijf van Vijf. Zo houd je altijd de basis van alle nieuwe voedseltrends die nog gaan komen in balans.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.