Website met heerlijke recepten en kooktips

Boerenkoolsalade met zoete aardappel, feta en hummus dressing

0 2.655

Deze boerenkoolsalade is makkelijk om te maken en kan prima dienen als een echte maaltijdsalade en zelfs warm is deze boerenkoolsalade ook heel erg lekker. De boerenkool word niet gekookt maar even kort gewokt in de pan waar je ook de spekjes in uitgebakken hebt, zo krijgt de boerenkool extra smaak. Wil je geen spekjes in de boerenkoolsalade dan kan je deze natuurlijk weglaten en heb je een heerlijke voedzame vegetarische maaltijdsalade. Bak dan de boerenkool in een scheutje olijfolie om te bakken.
Onderstaand recept is voor 3-4 personen

Boerenkoolsalade recept

  • 150 gram verse fijne boerenkool
  • 200 gram spekreepjes
  • 300 gram zoete aardappel geschild en gewassen en in blokjes of reepjes gesneden
  • 1 blik (300 gram kikkererwten)
  • 100 gram feta
  • 100 gram hummus (kant en klaar of zelf gemaakt)
  • Olijfolie om te bakken
  • 1/2 theelepel pittige paprikapoeder

Boerenkool salade maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met een bakpapiertje
  2. Leg hier de zoete aardappel blokjes of reepjes op en besprenkel met wat olijfolie om te bakken en de pittige paprikapoeder en hussel door elkaar
  3. Zet nu in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten tot de zoete aardappel gaar is, deze mag niet te zacht worden, controleer dus regelmatig even
  4. Zet dan een wok of diepe koekenpan op het vuur en bak hierin de spekreepjes tot ze bijna uitgebakken en krokant zijn
  5. Voeg dan de verse fijne boerenkool toe en wok deze een minuut of 3 mee terwijl je de boerenkool in beweging houd
  6. Laat de kikkererwten uitlekken op een zeef en spoel ze even af met koud water
  7. Voeg ze dan ook toe aan de boerenkool en verwarm ze mee in 2 minuten
  8. Meng voorzichtig de zoete aardappel erdoor als deze gaar is en zet het vuur dan uit
  9. Doe de hummus in een bakje en leng deze aan met wat lauwwarm water tot er een romige dressing ontstaat
  10. Verdeel nu de boerenkoolsalade over de borden, besprenkel met de hummus dressing en bestrooi met de fijn gekruimelde feta
Salade met boerenkool zoete aardappel en hummus

Boerenkoolsalade met zoete aardappel, feta en hummus dressing

5 van 13 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Salade
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 150 gram verse fijne boerenkool
  • 200 gram spekreepjes
  • 300 gram zoete aardappel geschild en gewassen en in blokjes of reepjes gesneden
  • 1 blik 300 gram kikkererwten
  • 100 gram feta
  • 100 gram hummus kant en klaar of zelf gemaakt
  • Olijfolie om te bakken
  • 1/2 theelepel pittige paprikapoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met een bakpapiertje
  • Leg hier de zoete aardappel blokjes of reepjes op en besprenkel met wat olijfolie om te bakken en de pittige paprikapoeder en hussel door elkaar
  • Zet nu in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten tot de zoete aardappel gaar is, deze mag niet te zacht worden, controleer dus regelmatig even
  • Zet dan een wok of diepe koekenpan op het vuur en bak hierin de spekreepjes tot ze bijna uitgebakken en krokant zijn
  • Voeg dan de verse fijne boerenkool toe en wok deze een minuut of 3 mee terwijl je de boerenkool in beweging houd
  • Laat de kikkererwten uitlekken op een zeef en spoel ze even af met koud water
  • Voeg ze dan ook toe aan de boerenkool en verwarm ze mee in 2 minuten
  • Meng voorzichtig de zoete aardappel erdoor als deze gaar is en zet het vuur dan uit
  • Doe de hummus in een bakje en leng deze aan met wat lauwwarm water tot er een romige dressing ontstaat
  • Verdeel nu de boerenkoolsalade over de borden, besprenkel met de hummus dressing en bestrooi met de fijn gekruimelde feta

 

Je zou ook graag
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.