Groenten omelet met avocado en tomaat

0

Ik heb deze groenten omelet gemaakt met producten welke ik nog in huis had. De ingrediënten van de omelet kun je makkelijk veranderen en gebruiken wat je nog in je koelkast hebt liggen. In mijn geval waren dat nu een stukje courgette, een halve paprika en wat venkel. Ik heb alles gesneden en dit lekker geroerbakt in de pan. Daarna het eimengsel erbij gedaan en aan beiden kanten gebakken. Daarna heb ik de omelet belegd met sla, tomaat en avocado en bestrooid met wat verse kruiden. Een heerlijke makkelijke lunch of diner al dan niet nog met een salade erbij.

Onderstaand recept is voor 1 persoon

Groenten omelet met avocado recept

  • 2 eieren
  • Scheutje kookroom of melk
  • Zout en peper
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • Diverse groenten zoals een ¼ paprika, stukje courgette en venkel in stukjes gesneden
  • Olie om te bakken
  • Sla
  • 8 snoep tomaatjes gehalveerd
  • ½ avocado in plakjes gesneden
  • 1/8 komkommer in fijne reepjes gesneden
  • Verse kruiden zoals peterselie en bieslook fijngesneden

Groenten omelet met avocado maken

  1. Doe de eieren in een kom samen met de Italiaanse kruiden, een scheutje melk of kookroom, de geraspte kaas en wat zout en peper
  2. Snijd de andere groenten voor in de omelet zoals de paprika, courgette en venkel in dunne plakjes/reepjes
  3. Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie om te bakken en doe hier de courgette/paprika en venkel in
  4. Roerbak dit in 3-4 minuten op midden hoog vuur knapperig
  5. Voeg dan het eimengsel toe en bak eerst 1 kant tot deze goudbruin is
  6. Draai dan de omelet voorzichtig om en bak de andere kant ook goud bruin
  7. Stort nu de gebakken omelet op een bord en bekleed met de sla, avocado, komkommer en de verse kruiden
  8. Bestrooi voor het serveren nog met wat vers gemalen zout en peper
  9. Eet smakelijk
Groenten omelet met avocado

Groenten omelet met avocado en tomaat

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Omelet
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 persoon
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • Scheutje kookroom of melk
  • Zout en peper
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • Diverse groenten zoals een ¼ paprika stukje courgette en venkel in stukjes gesneden
  • Olie om te bakken
  • Sla
  • 8 snoep tomaatjes gehalveerd
  • ½ avocado in plakjes gesneden
  • 1/8 komkommer in fijne reepjes gesneden
  • Verse kruiden zoals peterselie en bieslook fijngesneden

Bereiding

  • Doe de eieren in een kom samen met de Italiaanse kruiden, een scheutje melk of kookroom, de geraspte kaas en wat zout en peper
  • Snijd de andere groenten voor in de omelet zoals de paprika, courgette en venkel in dunne plakjes/reepjes
  • Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie om te bakken en doe hier de courgette/paprika en venkel in
  • Roerbak dit in 3-4 minuten op midden hoog vuur knapperig
  • Voeg dan het eimengsel toe en bak eerst 1 kant tot deze goudbruin is
  • Draai dan de omelet voorzichtig om en bak de andere kant ook goud bruin
  • Stort nu de gebakken omelet op een bord en bekleed met de sla, avocado, komkommer en de verse kruiden
  • Bestrooi voor het serveren nog met wat vers gemalen zout en peper
  • Eet smakelijk

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.