Website met heerlijke recepten en kooktips

Aardappelen uit de oven, zo kunnen ze niet mislukken!

0 9.112

Deze aardappelen uit de oven zijn heel makkelijk om te maken en echt super lekker. Het beste gebruik je mooie vastkokende aardappelen. Een hele geschikte aardappel om te gebruiken voor aardappelen uit de oven zijn roseval aardappelen maar een andere vastkokende soort kan je ook gebruiken. Deze die ik gebruikt hebt zijn met een rode schil.

Hoeveel aardappelen per persoon

Het hangt er een beetje af of je een grote of kleine eter bent maar het gewicht per persoon ligt ongeveer tussen de 200 en 350 gram per persoon. Van gebakken aardappelen eet je vaak wel iets meer als van gekookte aardappelen maar een gemiddelde eter zal ongeveer 250 gram aardappelen uit de oven eten.

Aardappelen uit de oven recept

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 4 eetlepels neutrale olijfolie om te bakken
  • 1-2 theelepels zout
  • 3 theelepels gedroogde rozemarijn

Aardappelen uit de oven maken

Was de vastkokende aardappelen eerst heel goed. We bakken de aardappelen namelijk met schil. Droog ze daarna af met een schone theedoek of met keukenpapier en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 2×2 cm.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje en leg hier de gesneden aardappelen op. Bestrooi met wat zout, gedroogde rozemarijn en een goed scheut olijfolie om te bakken. Hussel dit goed door elkaar en zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de aardappelen in ongeveer 20-25 goudbruin. Controleer of ze mooi gaar zijn en bestrooi eventueel indien nodig nog met wat zout voor je serveert.

Aardappelen uit de oven

Aardappelen uit de oven

4.89 van 9 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 4 eetlepels neutrale olijfolie om te bakken
  • 1-2 theelepels zout
  • 3 theelepels gedroogde rozemarijn

Bereiding

  • Was de vastkokende aardappelen eerst heel goed. We bakken de aardappelen namelijk met schil.
  • Droog ze daarna af met een schone theedoek of met keukenpapier en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 2x2 cm.
  • Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje en leg hier de gesneden aardappelen op.
  • Bestrooi met wat zout, gedroogde rozemarijn en een goed scheut olijfolie om te bakken.
  • Hussel dit goed door elkaar en zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Bak de aardappelen in ongeveer 20-25 goudbruin. (of iets langer indien nodig)
  • Controleer of ze mooi gaar zijn en bestrooi eventueel indien nodig nog met wat zout voor je serveert.

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.