
Ajam ketjap
Super lekkere ajam ketjap met verse sperzieboontjes uit eigen tuin (uiteraard kan uit de winkel ook). Verder heb ik er nog een simpele maar lekkere komkommersalade bijgemaakt. In onderstaand recept heb ik gebruik gemaakt van kipfilet maar dit kun je ook vervangen door kippendijen. Wil je het recept maken met varkensvlees zoals hamlappen, speklapjes of schouderkarbonade laat dan het vlees ongeveer 30 minuten of langer stoven.
Ajam ketjap recept
- 2 kipfilets (of kippendijen) in blokjes gesneden
- 4 cm fijngesneden verse gember
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- ½ paprika in blokjes gesneden
- 1 rode peper fijngesneden zonder zaadjes
- 1 ui gesnipperd
- 150 ml ketjap manis
- 300 gram sperziebonen
- olie
Makkelijke komkommer salade recept
- 1 komkommer
- flinke scheut chilisaus
- evt ¼ rode ui in fijne ringen gesneden
Makkelijke komkommersalade maken
- Schil de komkommer en snijd de komkommer in de lengte doormidden
- Schraap de zaadjes eruit met een lepel
- Snijd nu de halve komkommer in dunne plakjes en voeg een scheutje chilisaus toe en eventueel wat fijne rode ui ringen (optioneel)
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
Ajam ketjap maken
- Maak de boontjes schoon en breng een pan met water aan de kook net wat zout
- Voeg de boontjes toe aan het water zodra het kookt
- Kook de boontjes beetgaar (in ongeveer 10 min)
- Schep de boontjes uit de pan in een bak (ijs) koud water
- Snijd de kipfilet in blokjes van 1 bij 1cm ongeveer
- Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olie
- Doe de kip in de pan zodra de olie heet is en bak de kip rondom bruin, voeg dan de ui, de knoflook, de gember en het pepertje toe en bak mee, voeg dan de paprika toe en bak ook kort even mee
- Giet nu de ketjap erbij en laat het geheel pruttelen tot de kip gaar is en de ketjap is ingedikt tot sausdikte
- Zodra de ajam ketjap klaar is voeg je de beetgare sperziebonen toe en verwarm alles kort door
Serveer nu samen met de rijst en de komkommersalade.

Ingrediënten
- 2 kipfilets of kippendijen in blokjes gesneden
- 4 cm fijngesneden verse gember
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- ½ paprika in blokjes gesneden
- 1 rode peper fijngesneden zonder zaadjes
- 1 ui gesnipperd
- 150 ml ketjap manis
- 300 gram sperziebonen
- olie
Bereiding
- Maak de boontjes schoon en breng een pan met water aan de kook net wat zout
- Voeg de boontjes toe aan het water zodra het kookt
- Kook de boontjes beetgaar (in ongeveer 10 min)
- Schep de boontjes uit de pan in een bak (ijs) koud water
- Snijd de kipfilet in blokjes van 1 bij 1cm ongeveer
- Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olie
- Doe de kip in de pan zodra de olie heet is en bak de kip rondom bruin, voeg dan de ui, de knoflook, de gember en het pepertje toe en bak mee, voeg dan de paprika toe en bak ook kort even mee
- Giet nu de ketjap erbij en laat het geheel pruttelen tot de kip gaar is en de ketjap is ingedikt tot sausdikte
- Zodra de ajam ketjap klaar is voeg je de beetgare sperziebonen toe en verwarm alles kort door
Wat een super heerlijk recept zeg, we hebben er van gesmuld. Deze zal hier nu regelmatig op tafel komen!