Groenten pizza

0

Deze heerlijke groenten pizza’s zijn een stuk gezonder dan de “normale”pizza’s maar zeker niet minder lekker. De bodem is gemaakt van gegrilde courgettes en aubergines, bestreken met een makkelijke tomatensaus, belegd met dunne plakjes tomaat en daarna belegd met alles wat je lekker vind. Ik heb een mix gemaakt van ui, kastanje champignons, paprika en salami maar je kunt hier natuurlijk je eigen fantasie de vrije loop laten.

De plakken courgette en aubergine heb ik in de grillpan gegrild maar mocht je geen grillpan hebben dan kun je de plakken aubergine en courgette ook in de oven bakken

Bekleed dan een bakplaat met wat bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht)

Bestrijk de plakken courgette en aubergine aan beiden kanten in met wat olie, leg op het bakpapier en bak ze 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Beleg dan verder en bak ze af

Zoals hieronder verder beschreven. 

Groenten pizza recept

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 paprika in kleine blokjes gesneden
  • half bakje kastanje champignons in stukjes gesneden
  • 50 gram salami in kleine stukjes gesneden
  • 2 tomaten halveren en dan in hele dunne plakjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • klein blikje tomatenpuree
  • theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje suiker
  • 100 gram geraspte kaas of mozzarella
  • olie om te bestrijken

Groenten pizza’s maken 

  1. Snijd de aubergine en courgette in de lengte in dikke plakken, je haalt ongeveer 4 tot 5 plakken ui 1 aubergine/courgette
  2. Zet de grillpan op het vuur en laat goed warm worden
  3. Bestrijk de plakken courgette en aubergine in met wat olie en leg ze in de grillpan
  4. Draai de plakken na 2 minuten een kwartslag en bak weer voor 2 minuten
  5. Als het goed is heb je nu aan 1 kant een mooi ruitpatroontje
  6. Draai om en herhaal dit ook van de andere kant
  7. Leg ze daarna op een bakpapiertje op de bakplaat
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht)
  9. Zet een pan op het vuur met wat olie, roerbak hierin de ui, knoflook, champignons en paprika voor een minuut of 5 en voeg dan de stukjes salami toe en roer nog een keer goed door, haal dan de pan van het vuur
  10. Voeg een eetlepel water, snufje suiker en de Italiaanse kruiden toe aan de tomatenpuree en roer goed door
  11. Besmeer de plakken aubergine en courgette in met de tomatensaus
  12. Beleg dan met de dunne halve plakken tomaat
  13. Verdeel daaroverheen het paprika/ui/champignon/salami mengsel
  14. Bestrooi met wat geraspte kaas of mozzarella en zet in de oven voor 10 minuten
  15. Serveer eventueel met een salade
Groenten pizza

Groenten pizza

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: PIzza
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 paprika in kleine blokjes gesneden
  • half bakje kastanje champignons in stukjes gesneden
  • 50 gram salami in kleine stukjes gesneden
  • 2 tomaten halveren en dan in hele dunne plakjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • klein blikje tomatenpuree
  • theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje suiker
  • 100 gram geraspte kaas of mozzarella
  • olie om te bestrijken

Bereiding

  • Snijd de aubergine en courgette in de lengte in dikke plakken, je haalt ongeveer 4 tot 5 plakken ui 1 aubergine/courgette
  • Zet de grillpan op het vuur en laat goed warm worden
  • Bestrijk de plakken courgette en aubergine in met wat olie en leg ze in de grillpan
  • Draai de plakken na 2 minuten een kwartslag en bak weer voor 2 minuten
  • Als het goed is heb je nu aan 1 kant een mooi ruitpatroontje
  • Draai om en herhaal dit ook van de andere kant
  • Leg ze daarna op een bakpapiertje op de bakplaat
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht)
  • Zet een pan op het vuur met wat olie, roerbak hierin de ui, knoflook, champignons en paprika voor een minuut of 5 en voeg dan de stukjes salami toe en roer nog een keer goed door, haal dan de pan van het vuur
  • Voeg een eetlepel water, snufje suiker en de Italiaanse kruiden toe aan de tomatenpuree en roer goed door
  • Besmeer de plakken aubergine en courgette in met de tomatensaus
  • Beleg dan met de dunne halve plakken tomaat
  • Verdeel daaroverheen het paprika/ui/champignon/salami mengsel
  • Bestrooi met wat geraspte kaas of mozzarella en zet in de oven voor 10 minuten
  • Serveer eventueel met een salade

 

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.