Website met heerlijke recepten en kooktips

Kokosrijst met mango

0 1.420

Een variatie op de gewone paprijst, deze heeft een zomer tintje. Een heerlijke kokosrijst met verse mango. De munt geeft het geheel een lekker fris tintje.

Kokosrijst met mango recept

  • 100 gram paprijst
  • 400ml kokosmelk
  • 100ml gewone melk
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 a 2 eetlepels suiker
  • 1 mango
  • 2 blaadjes munt

Kokosrijst met mango maken

  1. Doe de kokosmelk samen met de gewone melk in een pan en breng aan de kook
  2. Voeg dan de paprijst toe en kook zoals op de verpakking staat aangegeven
  3. Zet in de tussentijd een koekenpan op het vuur en doe zodra de pan warm geworden is een eetlepel kokosrasp in de pan e “bak”tot de kokos lichtbruin begint te kleuren, hou de pan wel in beweging want de kokos verbrand snel
  4. Zodra de kokos bruin is direct op een bord gieten, deze kokos is straks voor de garnering
  5. Breng zodra de rijst klaar is op smaak mer 1 a 2 eetlepels suiker (kijk zelf wat je lekker vind)
  6. Roer ook een eetlepel geraspte kokos toe (niet de bruine)
  7. Schil de mango en snijd in mooie blokjes
  8. Snijd de munt in dunne reepjes
  9. Maak nu met een ijsknijper (of 2 lepels) een mooie bol van de paprijst en leg deze op een bord
  10. Leg de blokjes mango er naast
  11. Strooi de gebruinde kokos en de fijngesneden munt over de rijst en serveer
  12. Eet smakelijk
kokosrijst met mango

Kokosrijst met mango

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 100 gram paprijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml gewone melk
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 a 2 eetlepels suiker
  • 1 mango
  • 2 blaadjes munt

Bereiding

  • Doe de kokosmelk samen met de gewone melk in een pan en breng aan de kook
  • Voeg dan de paprijst toe en kook zoals op de verpakking staat aangegeven
  • Zet in de tussentijd een koekenpan op het vuur en doe zodra de pan warm geworden is een eetlepel kokosrasp in de pan e “bak”tot de kokos lichtbruin begint te kleuren, hou de pan wel in beweging want de kokos verbrand snel
  • Zodra de kokos bruin is direct op een bord gieten, deze kokos is straks voor de garnering
  • Breng zodra de rijst klaar is op smaak mer 1 a 2 eetlepels suiker (kijk zelf wat je lekker vind)
  • Roer ook een eetlepel geraspte kokos toe (niet de bruine)
  • Schil de mango en snijd in mooie blokjes
  • Snijd de munt in dunne reepjes
  • Maak nu met een ijsknijper (of 2 lepels) een mooie bol van de paprijst en leg deze op een bord
  • Leg de blokjes mango er naast
  • Strooi de gebruinde kokos en de fijngesneden munt over de rijst en serveer
  • Eet smakelijk

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.