Vlierbloesem panna cotta met aardbeiensaus
Zolang de vlierbloesems er zijn maak ik altijd vlierbloesemsiroop en zoveel mogelijk recepten met de vlierbloesen in de hoofdrol. Nu dan dus de vlierbloesem panna cotta. Supermakkelijk recept om even te maken.
Voor 4 kleine puddingvormpjes
Vlierbloesem panna cotta recept
- 200ml slagroom
- 3 grote vlierbloesem schermen
- ½ vanille stokje
- 15 gram suiker
- 50 gram kwark
- 2 gelatineblaadjes
Aardbeiensaus
- 10 verse aardbeien
- 1/2 eetlepel suiker (of wat zoetstof)
Decoratie
Blauwe bessen en vlierbloesem bloempjes
Vlierbloesem panna cotta maken
- Doe de slagroom in een pan, schud de vlierbloesem schermen uit en doe deze bij de slagroom
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de achterkant van een mesje de zaadjes er uit
- Doe vanillezaadjes samen met het stokje nu bij de slagroom
- Breng de slagroom op laag vuur aan de kook en zet het vuur dan uit, laat zo minimaal een half uurtje staan om de smaak goed uit de vlierbloesems te laten trekken
- Doe de 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken
- Zeef jet slagroommengsel nu boven een schone pan en zet de gezeefde slagroom dan nogmaals op het vuur
- Voeg de suiker toe en breng het mengsel nogmaals aan de kook
- Zodra het kookt zet je het vuur uit, knijp je de gelatineblaadjes goed uit en doe deze bij de slagroom en roer goed door
- Zet de pan nu in een bak met koud water om goed af te koelen
- Voeg dan de kwark toe en roer door tot alles gemengd is
- Spoel dan de puddingvormpjes om met koud water en vul de vormpjes met de panna cotta
- Zet dan voor minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven
Aardbeiensaus maken
- Was de aardbeien met koud water en ontdoe van de kroontjes
- Doe de aardbeien in een bakje en voeg de suiker (of zoetstof) toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
- Zet de saus afgedekt in de koelkast tot gebruik
Ingrediënten
Panna cotta
- 200 ml slagroom
- 3 grote vlierbloesem schermen
- ½ vanille stokje
- 15 gram suiker
- 50 gram kwark
- 2 gelatineblaadjes
Aardbeiensaus
- 10 verse aardbeien
- 1/2 eetlepel suiker of wat zoetstof
Decoratie
- Blauwe bessen en vlierbloesem bloempjes
Bereiding
Vlierbloesem panna cotta maken
- Doe de slagroom in een pan, schud de vlierbloesem schermen uit en doe deze bij de slagroom
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de achterkant van een mesje de zaadjes er uit
- Doe vanillezaadjes samen met het stokje nu bij de slagroom
- Breng de slagroom op laag vuur aan de kook en zet het vuur dan uit, laat zo minimaal een half uurtje staan om de smaak goed uit de vlierbloesems te laten trekken
- Doe de 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken
- Zeef jet slagroommengsel nu boven een schone pan en zet de gezeefde slagroom dan nogmaals op het vuur
- Voeg de suiker toe en breng het mengsel nogmaals aan de kook
- Zodra het kookt zet je het vuur uit, knijp je de gelatineblaadjes goed uit en doe deze bij de slagroom en roer goed door
- Zet de pan nu in een bak met koud water om goed af te koelen
- Voeg dan de kwark toe en roer door tot alles gemengd is
- Spoel dan de puddingvormpjes om met koud water en vul de vormpjes met de panna cotta
- Zet dan voor minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven
Aardbeiensaus
- Was de aardbeien met koud water en ontdoe van de kroontjes
- Doe de aardbeien in een bakje en voeg de suiker (of zoetstof) toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
- Zet de saus afgedekt in de koelkast tot gebruik
Decoreren
- Neem 4 bakjes of bordjes, dompel dan de vormpjes even in goed heet water dan kun je ze makkelijker lossen
- Stort ze dan in het midden van het bordje of bakjes en schep de aardbeiensaus rondom
- Decoreer met bijvoorbeeld vlierbloesem bloempjes en blauwe bessen