Website met heerlijke recepten en kooktips

Vlierbloesem panna cotta met aardbeiensaus

0 1.280

Zolang de vlierbloesems er zijn maak ik altijd vlierbloesemsiroop en zoveel mogelijk recepten met de vlierbloesen in de hoofdrol. Nu dan dus de vlierbloesem panna cotta. Supermakkelijk recept om even te maken. 

Voor 4 kleine puddingvormpjes

Vlierbloesem panna cotta recept

  • 200ml slagroom
  • 3 grote vlierbloesem schermen
  • ½ vanille stokje
  • 15 gram suiker
  • 50 gram kwark
  • 2 gelatineblaadjes

Aardbeiensaus

  • 10 verse aardbeien
  • 1/2 eetlepel suiker (of wat zoetstof)

Decoratie

Blauwe bessen en vlierbloesem bloempjes

Vlierbloesem panna cotta maken

  1. Doe de slagroom in een pan, schud de vlierbloesem schermen uit en doe deze bij de slagroom
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de achterkant van een mesje de zaadjes er uit
  3. Doe vanillezaadjes samen met het stokje nu bij de slagroom
  4. Breng de slagroom op laag vuur aan de kook en zet het vuur dan uit, laat zo minimaal een half uurtje staan om de smaak goed uit de vlierbloesems te laten trekken
  5. Doe de 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken
  6. Zeef jet slagroommengsel nu boven een schone pan en zet de gezeefde slagroom dan nogmaals op het vuur
  7. Voeg de suiker toe en breng het mengsel nogmaals aan de kook
  8. Zodra het kookt zet je het vuur uit, knijp je de gelatineblaadjes goed uit en doe deze bij de slagroom en roer goed door
  9. Zet de pan nu in een bak met koud water om goed af te koelen
  10. Voeg dan de kwark toe en roer door tot alles gemengd is
  11. Spoel dan de puddingvormpjes om met koud water en vul de vormpjes met de panna cotta
  12. Zet dan voor minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven

Aardbeiensaus maken

  1. Was de aardbeien met koud water en ontdoe van de kroontjes
  2. Doe de aardbeien in een bakje en voeg de suiker (of zoetstof) toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
  3. Zet de saus afgedekt in de koelkast tot gebruik
Vlierbloesem panna cotta

Vlierbloesem panna cotta met aardbeiensaus

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Panna cotta
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 porties
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

Panna cotta

  • 200 ml slagroom
  • 3 grote vlierbloesem schermen
  • ½ vanille stokje
  • 15 gram suiker
  • 50 gram kwark
  • 2 gelatineblaadjes

Aardbeiensaus

  • 10 verse aardbeien
  • 1/2 eetlepel suiker of wat zoetstof

Decoratie

  • Blauwe bessen en vlierbloesem bloempjes

Bereiding

Vlierbloesem panna cotta maken

  • Doe de slagroom in een pan, schud de vlierbloesem schermen uit en doe deze bij de slagroom
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de achterkant van een mesje de zaadjes er uit
  • Doe vanillezaadjes samen met het stokje nu bij de slagroom
  • Breng de slagroom op laag vuur aan de kook en zet het vuur dan uit, laat zo minimaal een half uurtje staan om de smaak goed uit de vlierbloesems te laten trekken
  • Doe de 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken
  • Zeef jet slagroommengsel nu boven een schone pan en zet de gezeefde slagroom dan nogmaals op het vuur
  • Voeg de suiker toe en breng het mengsel nogmaals aan de kook
  • Zodra het kookt zet je het vuur uit, knijp je de gelatineblaadjes goed uit en doe deze bij de slagroom en roer goed door
  • Zet de pan nu in een bak met koud water om goed af te koelen
  • Voeg dan de kwark toe en roer door tot alles gemengd is
  • Spoel dan de puddingvormpjes om met koud water en vul de vormpjes met de panna cotta
  • Zet dan voor minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven

Aardbeiensaus

  • Was de aardbeien met koud water en ontdoe van de kroontjes
  • Doe de aardbeien in een bakje en voeg de suiker (of zoetstof) toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Zet de saus afgedekt in de koelkast tot gebruik

Decoreren

  • Neem 4 bakjes of bordjes, dompel dan de vormpjes even in goed heet water dan kun je ze makkelijker lossen
  • Stort ze dan in het midden van het bordje of bakjes en schep de aardbeiensaus rondom
  • Decoreer met bijvoorbeeld vlierbloesem bloempjes en blauwe bessen

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.