Website met heerlijke recepten en kooktips

Vlierbloesem koekjes

0 29.962

Vlierbloesem, je houd er van of niet maar als je er van houd dan moet je echt deze vlierbloesem koekjes eens maken. Ze zijn makkelijk en snel te maken dus zeker een aanrader nu de vlierbloesems vol op in bloei staan. Ik gebruik wat vlierbloesemsiroop in de koekjes, deze maak ik eigenlijk het eerste zodra de vlierbloesems er zijn omdat je dan lange tijd van deze vlierbloesem kan genieten.

Vlierbloesem koekjes

Verwarm de oven voor op 190 graden (170 graden hetelucht oven)

  • 275 gram bloem
  • 70 gram kristalsuiker
  • 80 gram donkere basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel vanille extract
  • 125 gram margarine in blokjes (op kamer temperatuur)
  • 4 eetlepels vlierbloesem siroop
  • Klein handje vol verse vlierbloesem bloempjes (zonder het steeltje)

Vlierbloesem koekjes maken

  1. Doe de bloem in een kom, voeg de boter, het zout, vanille extract en het bakpoeder toe en meng door elkaar
  2. Voeg dan het ei, de suiker en de vlierbloesem siroop toe en kneed dit tot een deeg
  3. Meng ¾ deel van de vlierbloesem bloempjes door het deeg
  4. Verdeel dan het deeg in bolletjes en draai er balletjes van die je iets plat drukt
  5. Druk er bij het platmaken nog wat vlierbloesem bloempjes in
  6. Leg een bakpapiertje op de bakplaat en verdeel hier de koekjes over
  7. Zet de bakplaat met de koekjes in de oven en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar
  8. Haal de koekjes dan uit de oven en laat ze verder afkoelen op een rooster
  9. De koekjes zijn in een luchtdichte doos enkele dagen te bewaren maar bij ons waren ze zo op dus of het echt nodig is?
Vlierbloesem koekjes

Vlierbloesem koekjes

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Koekjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 275 gram bloem
  • 70 gram kristalsuiker
  • 80 gram donkere basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel vanille extract
  • 125 gram margarine in blokjes op kamer temperatuur
  • 4 eetlepels vlierbloesem siroop
  • Klein handje vol verse vlierbloesem bloempjes zonder het steeltje

Bereiding

  • Doe de bloem in een kom, voeg de boter, het zout, vanille extract en het bakpoeder toe en meng door elkaar
  • Voeg dan het ei, de suiker en de vlierbloesem
  • siroop toe en kneed dit tot een deeg
  • Meng ¾ deel van de vlierbloesem bloempjes door het deeg
  • Verdeel dan het deeg in bolletjes en draai er balletjes van die je iets platdrukt
  • Druk er bij het platmaken nog wat vlierbloesem bloempjes in
  • Leg een bakpapiertje op de bakplaat en verdeel hier de koekjes over
  • Zet de bakplaat met de koekjes in de oven en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar
  • Haal de koekjes dan uit de oven en laat ze verder afkoelen op een rooster
  • De koekjes zijn in een luchtdichte doos enkele dagen te bewaren maar bij ons waren ze zo op dus of het echt nodig is?

 

Je zou ook graag
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.