Pasta Carbonara
Pasta Carbonara een echte pasta klassieker waar je maar wenig ingrediënten voor nodig hebt om deze heerlijke pasta op tafel te zetten.
Ten eerste heb je natuurlijk een goede pasta nodig die “Al Dente” gekookt is. Dit hou din dat de pasta nog een kleine bite heeft. Als je de pasta kookt en je controleert of deze al klaar is kun je een sliertje pasta tussen 2 vingers platdrukken, als je dan nog een heel klein hard puntje in het midden voelt is deze “Al Dente”
De pasta moet dus nog een heel klein beetje stevig zijn.
Ook is het heel belangrijk dat als je pasta carbonara gaat maken dat je zorgt dat je alle ingrediënten al klaar hebt staan. Het is namelijk belangrijk dat je de pasta snel afmaakt als deze net gekookt is en nog heet. De hitte van de pasta is nodig om het ei te laten stollen en de kaas te laten smelten, zo krijg je een heerlijke romige pasta.
In het recept heb ik het er niet bijstaan maar je kunt er voor kiezen o,m een gesnipperd uitje en fijngesneden teentje knoflook mee te bakken bij de pancetta, dit is optioneel, het hoeft dus niet. Net als de fijngehakte peterselie.
Goed we gaan beginnen, wat heb je nodig voor 4 personen
Pasta Carbonara recept
- 300 gram pasta (bv spaghetti of tagliatelle)
- 2 hele eieren
- 250 gram magere spekreepjes (of pancetta/mager ontbijtspek in reepjes)
- 80 gram parmezaanse kaas (vers geraspt)
- Vers gemalen peper
- Fijngehakte peterselie
Pasta Carbonara maken
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat, let erop dat de pasta nog “al Dente”is
- Terwijl de pasta kookt bak dan de spekreepjes (of pancetta/mager ontbijtspekreepjes) in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn
- Meng in een kom de 2 eieren met de vers geraspte kaas samen met een paar draaien vers gemalen peper en meng door elkaar
- Als de pasta bijna klaar is schep een beetje van het kookvocht eruit en bewaar dit
- Giet de rest van de pasta af en doe deze dan direct terug in de pan
- Doe de hete spekjes erbij samen met het ei/kaasmengsel en roer direct goed dor elkaar
- Het ei zal iets stollen en de kaas zal smelten, zo krijg je een mooie romige pasta carbonara
- Verdeel direct over de borden en bestrooi eventueel nog met wat vers gehakte peterselie
- Dien direct op, eet smakelijk
Ingrediënten
- 300 gram pasta bv spaghetti of tagliatelle
- 2 hele eieren
- 250 gram magere spekreepjes of pancetta/mager ontbijtspek in reepjes
- 80 gram parmezaanse kaas vers geraspt
- Vers gemalen peper
- Fijngehakte peterselie
Bereiding
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat, let erop dat de pasta nog “al Dente”is
- Terwijl de pasta kookt bak dan de spekreepjes (of pancetta/mager ontbijtspekreepjes) in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn
- Meng in een kom de 2 eieren met de vers geraspte kaas samen met een paar draaien vers gemalen peper en meng door elkaar
- Als de pasta bijna klaar is schep een beetje van het kookvocht eruit en bewaar dit
- Giet de rest van de pasta af en doe deze dan direct terug in de pan
- Doe de hete spekjes erbij samen met het ei/kaasmengsel en roer direct goed dor elkaar
- Het ei zal iets stollen en de kaas zal smelten, zo krijg je een mooie romige pasta carbonara
- Verdeel direct over de borden en bestrooi eventueel nog met wat vers gehakte peterselie
- Dien direct op, eet smakelijk
Lijkt mij heerlijk ga ik zeker een keer maken
Heerlijk dit recept is 1 van mijn favoriete pasta recepten