Arretjescake
Arretjescake is een machtige chocoladecake met koekjes. Er worden meestal gewone biscuitjes gebruikt of volkorenbiscuitjes maar je kunt eventueel ook andere koekjes gebruiken voor de variatie. Arretjescake hoeft niet in de oven dus het is ook nog eens zo klaar. Het moet na het maken alleen even 2 uur in de koelkast opstijven alvorens je het kan snijden.
Je maakt arretjescake in een cakeblik die je invet en bekleed met een stuk bakpapier. Ook is het lekker om eventueel naar wens wat gehakte nootjes toe te voegen. Hieronder het basis recept van arretjescake.
Arretjescake recept
- 200 gram volkorenbiscuitjes (je kan ook gewone gebruiken)
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 gram boter
- 50 gram pure chocolade
- 60 gram cacoapoeder
Arretjescake maken
- Vet een cakeblik in met wat boter en leg er een stuk bakpapier in
- Smelt de boter in een pannetje en roer hier dan de cacopoeder en de basterdsuiker doorheen
- Smelt de chocolade
- Breek de koekjes boven een mengkom en gier hier het boter/suikermengsel bij en ook de gesmolten chocolade
- Meng alles goed door elkaar en giet het dan in het cakeblik
- Druk het geheel goed aan en zet het in de koelkast voor minimaal 2 uur
- Haal de arretjescake dan uit het cakeblik en snijd in plakken
- Heerlijk bij een kopje thee
Ingrediënten
- 200 gram volkorenbiscuitjes je kan ook gewone gebruiken
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 gram boter
- 50 gram pure chocolade
- 60 gram cacoapoeder
Bereiding
- Vet een cakeblik in met wat boter en leg er een stuk bakpapier in
- Smelt de boter in een pannetje en roer hier dan de cacopoeder en de basterdsuiker doorheen
- Smelt de chocolade
- Breek de koekjes boven een mengkom en gier hier het boter/suikermengsel bij en ook de gesmolten chocolade
- Meng alles goed door elkaar en giet het dan in het cakeblik
- Druk het geheel goed aan en zet het in de koelkast voor minimaal 2 uur
- Haal de arretjescake dan uit het cakeblik en snijd in plakken
- Heerlijk bij een kopje thee
leuk