Website met heerlijke recepten en kooktips

Zongedroogde tomaatjes, zo maak je ze zelf!

0 2.499

Zongedroogde tomaten maak je heel makkelijk zelf. De meeste mensen kopen een potje met zongedroogde tomaten maar wist je dat je ze ook heel makkelijk zelf kon maken? Het mooiste is om in het tomatenseizoen lekker veel tomaten te kopen en hier dan zongedroogde tomaten van te maken. Nu worden ze niet in de zon gedroogd maar in de oven maar iedereen kent deze tomaatjes in olie onder de naam zongedroogde tomaten.

Goed wat heb je nodig om ze zelf te maken.

Zongedroogde tomaten recept

    • 250 gram cherry tomaatjes
    • 3 Takje tijm
    • 1 Takje rozemarijn
    • Zout en suiker
    • Neutrale olijfolie
    • 2 teentjes knoflook

Zongedroogde tomaten maken

  1. Verwarm de oven voor op 90 graden
  2. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier
  3. Snijd de tomaatjes door de helft (of bij grote in 4en)
  4. Leg ze op de bakplaat met de binnenkant omhoog
  5. Bestrooi met wat zout en een beetje suiker
  6. Plet de knoflookteentjes en leg deze tussen de tomaatjes
  7. Leg het takje rozemarijn en de takjes tijm ertussen en schuif de bakplaat in de oven
  8. Laat de tomaatjes 2 en half uur in de oven staan tot ze aardig droog worden, zet het laatste half uur de deur van de oven op een kier, zodat het vocht eruit kan
  9. Zijn de tomaatjes na 2 en een half uur tot 3 uur goed gedroogd laat ze dan op de bakplaat afkoelen, doe de afgekoelde gedroogde tomaten in een weck of jampotje en giet er de neutrale olijfolie op tot ze helemaal onder staan.
  10. Bewaar de gedroogde tomaten in de koelkast
Zongedroogde tomaatjes

Zongedroogde tomaten

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Totale tijd: 2 uur 55 minuten
Porties: 1 potje
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 3 Takje tijm
  • 1 Takje rozemarijn
  • Zout en suiker
  • Neutrale olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 90 graden
  • Bekleed een bakplaat met wat bakpapier
  • Snijd de tomaatjes door de helft (of bij grote in 4en)
  • Leg ze op de bakplaat met de binnenkant omhoog
  • Bestrooi met wat zout en een beetje suiker
  • Plet de knoflookteentjes en leg deze tussen de tomaatjes
  • Leg het takje rozemarijn en de takjes tijm ertussen en schuif de bakplaat in de oven
  • Laat de tomaatjes 2 en half uur in de oven staan tot ze aardig droog worden, zet het laatste half uur de deur van de oven op een kier, zodat het vocht eruit kan
  • Zijn de tomaatjes na 2 en een half uur tot 3 uur goed gedroogd laat ze dan op de bakplaat afkoelen, doe de afgekoelde gedroogde tomaten in een weck of jampotje en giet er de neutrale olijfolie op tot ze helemaal onder staan.
  • Bewaar de gedroogde tomaten in de koelkast

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.