Website met heerlijke recepten en kooktips

Doperwten koken

0 13.540

Doperwten koken is super easy. De meeste mensen kopen denk ik doperwten uit een blik of pot maar in het doperwtenseizoen is het natuurlijk wel erg lekker om verse doperwten te koken. Verse doperwten die je bijvoorbeeld nog door een salade wil doen hoeven maar heel kort gekookt te worden (3-4 minuten), wil je ze als groente eten dan moeten ze ietsje langer.

Kooktijd doperwten

De kooktijd van doperwten voor een salade zijn ongeveer 3-4 minuten maar wil je ze gewoon zo als groente eten hou dan een kooktijd aan van 6-7 minuten.

Hoe kook je doperwten

Doperwten kook je door ze in een pan te doen met wat zout, giet er dan wat kokend water op (uit de waterkoker) tot ze net aan onder staan. Breng de doperwtjes dan weer aan de kook en zet dan het vuur zachter. Laat de doperwtjes ongeveer 6-7 minuten koken en vis er dan 1 uit het water en proef of ze al goed zijn. Zo ja giet ze dan af en breng ze op smaak met een klein klontje roomboter.

Doperwten met worteltjes

Doperwten met worteltjes is een echt klassieke combinatie die vroeger heel veel samen gegeten word. Het is niet meer of minder dan gekookte bospeen te mengen met vers gekookte doperwtjes

Doperwten wokken

Doperwten kun je ook meewokken in een gerecht, je kunt ze eventueel even heel kort voorkoken (2-3 minuten) of als het een wokgerecht is die je iets langer laat wokken dan kunnen ze er zelfs prima rauw bij, de doperwtjes blijven dan mooi groen en knapperig.

Doperwten stomen

Doperwten kun ej ook stomen, neem hiervoor een stoompan, giet zodra het water kookt de doperwten in het vergiet van de pan en stoom de doperwten in ongeveer 6-10 (controleer na 6 minuten even anders tijd iets verlengen)

 

 

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Doperwten koken
Gepubliceerd op
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
4.51star1star1star1star1star Based on 26 Review(s)
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.