Rucola Stamppot met feta en zongedroogde tomaatjes
We kennen allemaal wel de stamppot boerenkool en hutspot maar dit zijn vooral stamppotten die we in de winter eten. Deze rucola stamppot met feta en zongedroogde tomaatjes zijn erg lekker als het weer wat warmer word. Ook erg lekker is de paksoi stamppot of de bietenstamppot. Onderstaand recept is voor 2 personen:
Rucola stamppot recept
- 500 gram aardappelen
- 75-100 gram rucola
- Klontje roomboter
- Melk
- Peper/zout
- 150 gram feta in blokjes
- Ongeveer 10/20 zongedroogde tomaatjes afhankelijk van de grootte (eventueel in reepjes gesneden)
Rucola stamppot maken
- Schil de aardappelen en kook ze daarna gaar met wat zout
- Giet af en stamp de aardappelen met een klontje roomboter fijn
- Verwarm een goede scheut melk op het vuur en giet een beetje bij de aardappelpuree tot je een smeuïge puree hebt
- Snijd de rucola grof en roer dan door de puree
- Voeg ook de gedroogde tomaatjes en de feta toe en breng eventueel verder op smaak met zout en peper
- Verdeel over de borden en eet smakelijk
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 75-100 gram rucola
- Klontje roomboter
- Melk
- Peper/zout
- 150 gram feta in blokjes
- Ongeveer 10/20 zongedroogde tomaatjes afhankelijk van de grootte eventueel in reepjes gesneden
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze daarna gaar met wat zout
- Giet af en stamp de aardappelen met een klontje roomboter fijn
- Verwarm een goede scheut melk op het vuur en giet een beetje bij de aardappelpuree tot je een smeuïge puree hebt
- Snijd de rucola grof en roer dan door de puree
- Voeg ook de gedroogde tomaatjes en de feta toe en breng eventueel verder op smaak met zout en peper
- Verdeel over de borden en eet smakelijk