fbpx

Gebakken champignons

0

Gebakken champignons zijn heerlijk met bv toast om als lunch te eten maar je kunt gebakken champignons ook eten als bijgerecht bij bv gebakken biefstuk of een ander lekker stukje vlees. Echt lekkere gebakken champignons worden in een klontje boter gebakken, ikzelf gebruik altijd margarine en daarna als de champignons goed gebakken zijn en het vuur iets lager kan dan doe ik er nog een klein klontje roomboter doorheen.

Gebakken champignons wat heb je nodig

  • 250 champignons (gewone of kastanjechampignons)
  • 25 gram margarine
  • 10-15 gram roomboter
  • zout en peper
  • 2 bosuitjes in fijne ringetjes en gewassen

Gebakken champignons maken

  1. Snijd de champignons in plakjes (grote champignons eerst een keer doorsnijden)
  2. Zet een pan op het vuur met de margarine en laat heet worden
  3. Voeg dan de champignons toe en laat lekker bakken
  4. Schud regelmatig aan de pan en hussel de champignons om, hout het vuur hoog
  5. Zodra de champignosn slinken en lekker bruin gebakken zet het vuur iets lager en voeg het klontje roomboter toe en bak nog een minuutje goed door
  6. Breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatst de gewassen bosui toe
  7. Serveer bij het vlees of serveer er 1 of 2 toastjes bij met roomboter als lunch
5 from 1 reviews
Gebakken champignons
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 250 champignons (gewone of kastanjechampignons)
  • 25 gram margarine
  • 10-15 gram roomboter
  • zout en peper
  • 2 bosuitjes in fijne ringetjes en gewassen
Bereiding
  1. Snijd de champignons in plakjes (grote champignons eerst een keer doorsnijden)
  2. Zet een pan op het vuur met de margarine en laat heet worden
  3. Voeg dan de champignons toe en laat lekker bakken
  4. Schud regelmatig aan de pan en hussel de champignons om, hout het vuur hoog
  5. Zodra de champignosn slinken en lekker bruin gebakken zet het vuur iets lager en voeg het klontje roomboter toe en bak nog een minuutje goed door
  6. Breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatst de gewassen bosui toe
  7. Serveer bij het vlees of serveer er 1 of 2 toastjes bij met roomboter als lunch

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.