Hazelnootcake

0 675

Onderstaande hazelnootcake is lekker luchtig en bevat niet veel ingrediënten. Veel van de ingrediënten heb ik eigenlijk zelf altijd wel in huis dus deze cake is dan makkelijk even snel te maken mocht je ineens zin hebben in iets lekkers of als je onverwachts visite krijgt. Ook heerlijk met een toefje slagroom.

Voor dit recept heb ik een bakblik van 24cm doorsnede gebruikt maar je kunt ook prima een normale cakevorm gebruiken of een bakblik van 20cm doorsnede. De cake word dan alleen iets hoger en moet wellicht een paar minuten langer in de oven.

Onderstaand recept is voor ongeveer 8 punten (of plakken).

Hazelnootcake recept

  • 100 gram gezouten boter gesmolten
  • 5 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 80 gram hazelnootpoeder (of goed fijngemalen verse hazelnoten)

Hazelnootcake maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet een bakblik goed in met boter en bekleed eventueel met bakpapier
  3. Neem dan een goed ontvette schone beslagkom en sla hierin de eiwitten stijf met een handmixer (of gebruik een keukenmachine)
  4. Schep nu de suiker en de hazelnootpoeder door de eiwitten
  5. Voeg de bloem toe en als laatste de iets afgekoelde gesmolten boter
  6. Spatel goed door en giet het beslag in het goed ingevette bakblik en schuif in het midden van de oven
  7. Bak de hazelnootcake voor 15 minuten op 200 graden en draai dan de temperatuur naar 150 graden en bak nogmaals 15 minuten op 150 graden (totaal dus 30 minuten)
  8. Laat de cake in de bakvorm afkoelen en bestrooi dan eventueel nog met poedersuiker alvorens in punten te snijden
Hazelnootcake

Hazelnootcake

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Cake
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 8 personen
Auteur: ReceptenKoken

Ingrediënten

  • 100 gram gezouten boter gesmolten
  • 5 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 80 gram hazelnootpoeder of goed fijngemalen verse hazelnoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet een bakblik goed in met boter en bekleed eventueel met bakpapier
  • Neem dan een goed ontvette schone beslagkom en sla hierin de eiwitten stijf met een handmixer (of gebruik een keukenmachine)
  • Schep nu de suiker en de hazelnootpoeder door de eiwitten
  • Voeg de bloem toe en als laatste de iets afgekoelde gesmolten boter
  • Spatel goed door en giet het beslag in het goed ingevette bakblik en schuif in het midden van de oven
  • Bak de hazelnootcake voor 15 minuten op 200 graden en draai dan de temperatuur naar 150 graden en bak nogmaals 15 minuten op 150 graden (totaal dus 30 minuten)
  • Laat de cake in de bakvorm afkoelen en bestrooi dan eventueel nog met poedersuiker alvorens in punten te snijden

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.