Categorie
Recepten
Recepten
Rabarberijs in een “aardbeiensoepje”
Het rabarber seizoen is weer begonnen en tot ongeveer 21 juni kunnen we weer genieten van deze groenten. Jawel het is een groenten alhoewel de rabarber vaak onterecht als fruit word aangeduid. Dit komt vooral omdat het veel in desserts en…
Koekjes met blauwe bessen
Ik ben dol op koekjes en op blauwe bessen dus waarom deze 2 niet combineren en lekkere blauwe bessen koekjes bakken. Ze zijn heerlijk en uit onderstaand recept haal je ongeveer 16-18 koekjes. Als je uit onderstaand recept de blauwe bessen…
Salade met gegrilde groenten, basilicum en pijnboompitjes
Met de zomermaanden eten mensen meer maaltijdsalades als lunch of als diner. Deze maaltijdsalade met gegrilde groenten is ideaal om wat restjes groenten zoals aubergine, courgette en paprika op te maken. Heb je nog wat groene asperges oid…
Spritsen, zo maak je ze zelf
Spritsen, ik ben dol op deze lekkere brosse koeken. Eigenlijk zijn ze heel makkelijk zelf te maken. Spritsen worden gemaakt van een “wrijfdeeg”, dit is een boterdeeg waar veel lucht in zit. De lucht krijg je erin door het deeg over de…
Pastasalade met gerookte kip en amandelen
Een supermakkelijke pastasalade die je prima een dag van tevoren kan maken om bijvoorbeeld als lunch mee naar je werk te nemen. Doe de sla wel pas op het laatste moment erdoor anders word deze slap. De salade is simpel aangemaakt met wat…
Quiche met gegrilde groenten
Deze quiche met gegrilde groenten is op zich makkelijk te maken maar het kost even tijd omdat je de groenten eerst moet grillen maar dat maakt deze hartige taart juist wel extra lekker. Je kunt naar eigen smaak variëren in de groenten die…
Rabarber plaatkoek met frangipane
De eerste rabarber alweer geoogst in de moestuin dus tijd voor wat lekkere rabarber recepten de aankomende tijd. Om te beginnen deze rabarber plaatkoek met frangipane. Frangipane is een beslag gemaakt van amandelspijs, boter en ei. Dit…
Platbrood van de BBQ
Deze platte broodjes zijn supersnel en makkelijk te maken op de bbq of op de grill. Er zit geen gist in deze broodjes dus je hoeft niet te wachten tot het deeg gerezen is. Verder kun je eindeloos variëren met deze lekkere platte broodjes…
Rocky Road van witte chocolade
Rocky Road is gesmolten chocolade met lekker veel (verschillende) ingrediënten erdoor, zoals stukjes koek, gedroogd fruit, marshmallows of noten. Omdat chocolade van zichzelf al zoet genoeg is vind ik het persoonlijk lekker om wat frissere…
Zeeuwse bolussen, zo maak je ze zelf
Ik ben dol op Zeeuwse bolussen en wilde ze graag eens zelf maken. De bolussen uit de supermarkt zijn vaak erg droog maar de Zeeuwse bolussen uit onderstaand recept zijn heerlijk zacht en smeuïg, precies zoals ze horen te zijn. Het deeg…
Havermout repen onder andere met noten, zaden en havervlokken
Deze havermout repen zijn makkelijk om mee te nemen als stevig tussendoortje maar ook lekker als snel ontbijt. Ze blijven een beetje zacht na het bakken, het zijn dus niet hele krokante harde repen maar ze zijn super lekker. Qua noten en…
Rucola Stamppot met feta en zongedroogde tomaatjes
We kennen allemaal wel de stamppot boerenkool en hutspot maar dit zijn vooral stamppotten die we in de winter eten. Deze rucola stamppot met feta en zongedroogde tomaatjes zijn erg lekker als het weer wat warmer word. Ook erg lekker is de…
Stamppot paksoi met kastanje champignons en spekjes
Naast de welbekende stamppot boerenkool en zuurkool kun je natuurlijk van heel veel groenten stamppot maken. Ik maakte eerder al een bietenstamppot en nu een lekkere stamppot met paksoi, spekjes en kastanje champignons.
Onderstaand…
Broodje gerookte kip
Een lekker en makkelijk broodje om te maken is dit broodje gerookte kip. Ik heb het broodje gemaakt op een lekkere dikke vers gesneden bruine boterham maar je kan hier ook een ander broodje voor gebruiken natuurlijk.
Wat heb je nodig om…
Kletskoppen
Kletskoppen zijn dunne harde oud Hollandse koekjes welke je maakt met amandelen. Kletskoppen hoef je maar heel kort te bakken waardoor het een supermakkelijk koekje is om even te maken als je weinig tijd hebt. Hoe korter je het deeg mengt…
Stamppot rauwe andijvie
Stamppot rauwe andijvie is een populaire stamppot die iedereen weer op zijn eigen manier maakt. Het is belangrijk dat je de andijvie er net voordat je gaat eten pas door de aardappelen doet, anders word de andijvie slap en bij stamppot…
Abrikozen ontbijt muffins
Lekkere luchtige en niet te zoete abrikozen ontbijt muffins. Dat wil niet zeggen dat je deze muffins ook niet gewoon bij de koffie of thee kunt eten natuurlijk.
Abrikozen zijn lekkere zoete vruchten die je met schil en al kunt eten. Eet…
Yoghurt notencake -zonder suiker en boter
Super lekkere yoghurt notencake zonder boter en suiker (op de honing na). Vaak worden cake’s zonder boter een beetje droog maar dat is bij deze cake zeker niet het geval. Door de stukjes appel en de rozijnen blijft deze cake lekker smeuïg.…
Poffertjes, zelf de lekkerste poffertjes maken
Poffertjes, wie kent ze niet. We eten ze vaak op de kermis of op braderieën of we kopen ze kant en klaar maar net als pannenkoeken kun je het beslag heel makkelijk zelf maken. Als je poffertjes wil maken heb je wel zelf een poffertjespan…
Rucola pesto
We kennen natuurlijk allemaal wel de gewone pesto gemaakt van alleen basilicum maar je kunt de basilicum ook deels vervangen door bijvoorbeeld rucola. Zo krijg je een lekkere rucola pesto of rucola tapenade. Heerlijk om te serveren bij een…
Couscous salade met rozijnen en perzik
Couscous kun je warm eten als onderdeel van een warme maaltijd maar ook koud in bijvoorbeeld een salade. Couscous is een graanproduct gemaakt van tarwemeel en is na bereiding ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast. Per persoon gebruik je…
Pompoen kruimel plaatcake
Een heerlijke pompoen plaatcake met een lekkere kruimel topping van walnoot. Je kunt de walnoot ook vervangen door pecannoten dat is ook erg lekker. Een heerlijke zachte plaatcake met een vleugje sinaasappel en een knapperige topping van…
Italiaans breekbrood
Ik heb een lekker Italiaans breekbrood gebakken welke je bij de borrel of gewoon bij een soepje of een pastagerecht kan serveren. Het brood word voor het bakken in kleine bolletjes gemaakt welke je straks makkelijk van het brood kunt…
Wafelbeslag, zo bak jij ook heerlijke wafels
Wie wil er nou niet zelf lekkere wafels bakken? Je hebt wel een wafelijzer nodig maar met dit recept voor wafelbeslag bak je straks zelf heerlijke wafels. Wat dacht je van wafels met poedersuiker, warme kersen en een bolletje ijs? Of in de…
Pannenkoekenbeslag zo maak je het makkelijk zelf zonder pakjes
Dit pannenkoekenbeslag is makkelijk zelf te maken en het is echt niet nodig om een kant en klaar pakket pannenkoekenbeslag te kopen. Met onderstaand recept kun je ongeveer 10-12 pannenkoeken bakken afhankelijk van de grootte van je…
American Pancake beslag
Pancakes zijn heerlijke luchtige Amerikaanse pannenkoekjes welke vaak als ontbijt gegeten worden. Door het eiwit op te kloppen en dit door het beslag te spatelen krijg je super luchtige en fluffy pancakes. Je kunt de kleine pannenkoekjes…
Pittige Indische gehaktballetjes
Deze pittige Indische gehaktballetjes doen het altijd goed op een verjaardag of bij de borrel, prikkertje erbij en smullen maar. Maar je kunt ze ook prima eten of als onderdeel van een maaltijd met wat rijst en groenten of bij de nasi of…
Rijstevlaai met een vleugje sinaasappel
Zelf rijstevlaai maken is helemaal niet zo moeilijk als dat het lijkt. Je maakt een vlaaien deegje terwijl je de rijst langzaam gaar kookt. Vervolgens bekleed je de vorm, giet het rijstmengsel erin en bak in 30 minuutjes de vlaai gaar. Ik…
Zachte pompoencake
Ik heb al eerder een pompoencake online gezet maar deze zachte pompoencake is gemaakt met pompoen die eerst gekookt is, met pompoenpuree dus. De andere pompoencake was met geraspte rauwe pompoen. Deze cake heeft een zachtere structuur en er…
Monchoutaart met bosvruchten
Makkelijk en snel te maken monchoutaart met bosvruchten. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig! Je kunt er je eigen draai aan geven door eventueel een ander koekje voor de modem te gebruiken of eventueel andere vruchten. De combinatie uit…