Website met heerlijke recepten en kooktips
Categorie

Recepten

Recepten

Pastasalade met gerookte kip en amandelen

Een supermakkelijke pastasalade die je prima een dag van tevoren kan maken om bijvoorbeeld als lunch mee naar je werk te nemen. Doe de sla wel pas op het laatste moment erdoor anders word deze slap. De salade is simpel aangemaakt met wat…

Quiche met gegrilde groenten

Deze quiche met gegrilde groenten is op zich makkelijk te maken maar het kost even tijd omdat je de groenten eerst moet grillen maar dat maakt deze hartige taart juist wel extra lekker. Je kunt naar eigen smaak variëren in de groenten die…

Rabarber plaatkoek met frangipane

De eerste rabarber alweer geoogst in de moestuin dus tijd voor wat lekkere rabarber recepten de aankomende tijd. Om te beginnen deze rabarber plaatkoek met frangipane. Frangipane is een beslag gemaakt van amandelspijs, boter en ei. Dit…

Platbrood van de BBQ

Deze platte broodjes zijn supersnel en makkelijk te maken op de bbq of op de grill. Er zit geen gist in deze broodjes dus je hoeft niet te wachten tot het deeg gerezen is. Verder kun je eindeloos variëren met deze lekkere platte broodjes…

Rocky Road van witte chocolade

Rocky Road is gesmolten chocolade met lekker veel (verschillende) ingrediënten erdoor, zoals stukjes koek, gedroogd fruit, marshmallows of noten. Omdat chocolade van zichzelf al zoet genoeg is vind ik het persoonlijk lekker om wat frissere…

Zeeuwse bolussen, zo maak je ze zelf

Ik ben dol op Zeeuwse bolussen en wilde ze graag eens zelf maken. De bolussen uit de supermarkt zijn vaak erg droog maar de Zeeuwse bolussen uit onderstaand recept zijn heerlijk zacht en smeuïg, precies zoals ze horen te zijn.  Het deeg…

Broodje gerookte kip

Een lekker en makkelijk broodje om te maken is dit broodje gerookte kip. Ik heb het broodje gemaakt op een lekkere dikke vers gesneden bruine boterham maar je kan hier ook een ander broodje voor gebruiken natuurlijk. Wat heb je nodig om…

Kletskoppen

Kletskoppen zijn dunne harde oud Hollandse koekjes welke je maakt met amandelen. Kletskoppen hoef je maar heel kort te bakken waardoor het een supermakkelijk koekje is om even te maken als je weinig tijd hebt.  Hoe korter je het deeg mengt…

Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie is een populaire stamppot die iedereen weer op zijn eigen manier maakt. Het is belangrijk dat je de andijvie er net voordat je gaat eten pas door de aardappelen doet, anders word de andijvie slap en bij stamppot…

Abrikozen ontbijt muffins

Lekkere luchtige en niet te zoete abrikozen ontbijt muffins. Dat wil niet zeggen dat je deze muffins ook niet gewoon bij de koffie of thee kunt eten natuurlijk. Abrikozen zijn lekkere zoete vruchten die je met schil en al kunt eten. Eet…

Yoghurt notencake -zonder suiker en boter

Super lekkere yoghurt notencake zonder boter en suiker (op de honing na). Vaak worden cake’s zonder boter een beetje droog maar dat is bij deze cake zeker niet het geval. Door de stukjes appel en de rozijnen blijft deze cake lekker smeuïg.…

Poffertjes, zelf de lekkerste poffertjes maken

Poffertjes, wie kent ze niet. We eten ze vaak op de kermis of op braderieën of we kopen ze kant en klaar maar net als pannenkoeken kun je het beslag heel makkelijk zelf maken. Als je poffertjes wil maken heb je wel zelf een poffertjespan…

Rucola pesto

We kennen natuurlijk allemaal wel de gewone pesto gemaakt van alleen basilicum maar je kunt de basilicum ook deels vervangen door bijvoorbeeld rucola. Zo krijg je een lekkere rucola pesto of rucola tapenade. Heerlijk om te serveren bij een…

Couscous salade met rozijnen en perzik

Couscous kun je warm eten als onderdeel van een warme maaltijd maar ook koud in bijvoorbeeld een salade. Couscous is een graanproduct gemaakt van tarwemeel en is na bereiding ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast. Per persoon gebruik je…

Pompoen kruimel plaatcake

Een heerlijke pompoen plaatcake met een lekkere kruimel topping van walnoot. Je kunt de walnoot ook vervangen door pecannoten dat is ook erg lekker. Een heerlijke zachte plaatcake met een vleugje sinaasappel en een knapperige topping van…

Italiaans breekbrood

Ik heb een lekker Italiaans breekbrood gebakken welke je bij de borrel of gewoon bij een soepje of een pastagerecht kan serveren. Het brood word voor het bakken in kleine bolletjes gemaakt welke je straks makkelijk van het brood kunt…

Wafelbeslag, zo bak jij ook heerlijke wafels

Wie wil er nou niet zelf lekkere wafels bakken? Je hebt wel een wafelijzer nodig maar met dit recept voor wafelbeslag bak je straks zelf heerlijke wafels. Wat dacht je van wafels met poedersuiker, warme kersen en een bolletje ijs? Of in de…

American Pancake beslag

Pancakes zijn heerlijke luchtige Amerikaanse pannenkoekjes welke vaak als ontbijt gegeten worden. Door het eiwit op te kloppen en dit door het beslag te spatelen krijg je super luchtige en fluffy pancakes. Je kunt de kleine pannenkoekjes…

Pittige Indische gehaktballetjes

Deze pittige Indische gehaktballetjes doen het altijd goed op een verjaardag of bij de borrel, prikkertje erbij en smullen maar. Maar je kunt ze ook prima eten of als onderdeel van een maaltijd met wat rijst en groenten of bij de nasi of…

Rijstevlaai met een vleugje sinaasappel

Zelf rijstevlaai maken is helemaal niet zo moeilijk als dat het lijkt. Je maakt een vlaaien deegje terwijl je de rijst langzaam gaar kookt. Vervolgens bekleed je de vorm, giet het rijstmengsel erin en bak in 30 minuutjes de vlaai gaar. Ik…

Zachte pompoencake

Ik heb al eerder een pompoencake online gezet maar deze zachte pompoencake is gemaakt met pompoen die eerst gekookt is, met pompoenpuree dus. De andere pompoencake was met geraspte rauwe pompoen. Deze cake heeft een zachtere structuur en er…

Monchoutaart met bosvruchten

Makkelijk en snel te maken monchoutaart met bosvruchten. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig! Je kunt er je eigen draai aan geven door eventueel een ander koekje voor de modem te gebruiken of eventueel andere vruchten. De combinatie uit…

Draadjesvlees met rode wijn

Draadjesvlees, wie maakt het nog tegenwoordig? Tegenwoordig wil iedereen snel iets op tafel zetten maar dit recept voor draadjesvlees kost wel even om te stoven maar is verder helemaal niet veel werk. Gewoon lekker in het weekend een…

Kwarktaart met appel en kruidnoten

Deze kwarktaart met appel en een bodem van kruidnoten is heel geschikt om te maken rond sinterklaas. Maar ook nu zijn er al vol op kruidnoten te krijgen dus schroom je niet om deze heerlijke taart nu al te maken. Of bak zelf je kruidnoten…

Churros beslag

Churros beslag is een mengsel van onder andere melk, boter en bloem. Je maakt met het beslag Churros, een zoete lekkernij welke oorspronkelijk uit Spanje komt. Het zijn zoete gefrituurde deegsliertjes welke je na het bakken bestrooid met…