
Rocky Road van witte chocolade
Rocky Road is gesmolten chocolade met lekker veel (verschillende) ingrediënten erdoor, zoals stukjes koek, gedroogd fruit, marshmallows of noten. Omdat chocolade van zichzelf al zoet genoeg is vind ik het persoonlijk lekker om wat frissere ingrediënten erdoor te doen. In dit geval heb ik gekozen voor gedroogd fruit zoals aardbei en perzik stukjes. Verder heb ik er nog wat gekleurde gepofte rijst doorheen gedaan (manna) en stukjes marshmallow.
Rocky road kun je met witte chocolade maar ook met pure of melkchocolade maken of zelfs een combinatie van verschillende chocolade. Ook qua ingrediënten kun je eindeloos door variëren met wat je nog in huis hebt. Stukjes koek, noten, gepofte rijst, gedroogd fruit, zaden enz.
Rocky road van witte chocolade recept
- 250 gram witte chocolade
- 35 gram gedroogde perzikken
- 35 gram gedroogde aardbeien
- 35 gram kokosblokjes
- Handje gekleurde gepofte rijst (manna)
- 50 gram macadamianoten grof gehakt
- 40-50 kleine marshmallows of 10 grote in 4-en gesneden
Rocky road van witte chocolade maken
- Snijd het gedroogde fruit in reepjes of stukjes
- Hak de noten in stukken
- Als je hele marshmallows hebt snijd deze in 4-en
- Bekleed een bakblik of brownieblik met bakpapier
- Hak de chocolade in stukken en doe in een (glazen) kom welke in de magnetron kan
- Smelt de chocolade in de magnetron (elke 30 seconden op 600 watt) en roer goed door net zolang tot de chocolade gesmolten is
- Roer dan alle ingrediënten door de gesmolten chocolade zodat alle ingrediënten omhuld zijn met chocolade en stort het dan in een bakblik
- Druk de massa goed aan bv met de achterkant van een lepel
- Zet het bakblik dan 2 uur in de koelkast
- Daarna kun je het in stukken snijden zo groot als je zelf wil, het is wel zoet en machtig dus maak niet te grote stukken
- Eet smakelijk

Ingrediënten
- 250 gram witte chocolade
- 35 gram gedroogde perzikken
- 35 gram gedroogde aardbeien
- 35 gram kokosblokjes
- Handje gekleurde gepofte rijst manna
- 50 gram macadamianoten grof gehakt
- 40-50 kleine marshmallows of 10 grote in 4-en gesneden
Bereiding
- Snijd het gedroogde fruit in reepjes of stukjes
- Hak de noten in stukken
- Als je hele marshmallows hebt snijd deze in 4-en
- Bekleed een bakblik of brownieblik met bakpapier
- Hak de chocolade in stukken en doe in een (glazen) kom welke in de magnetron kan
- Smelt de chocolade in de magnetron (elke 30 seconden op 600 watt) en roer goed door net zolang tot de chocolade gesmolten is
- Roer dan alle ingrediënten door de gesmolten chocolade zodat alle ingrediënten omhuld zijn met chocolade en stort het dan in een bakblik
- Druk de massa goed aan bv met de achterkant van een lepel
- Zet het bakblik dan 2 uur in de koelkast
- Daarna kun je het in stukken snijden zo groot als je zelf wil, het is wel zoet en machtig dus maak niet te grote stukken
- Eet smakelijk