Website met heerlijke recepten en kooktips
Categorie

Recepten

Recepten

Biefstuksalade

Deze biefstuksalade is makkelijk te maken en is lauwwarm ook heel erg lekker. Je kunt er eindeloos op los varieeren qua groenten en je kunt er noedels, rijst of mie doorheen doen. Of alleen groenten is ook lekker. Je begint met de…

Pompoenkoekjes

Veel mensen denken bij pompoen aan pompoensoep maar je kunt ook heerlijke zoete recepten maken met pompoen. Zo maakte ik al eerder deze pompoencake. De zoete smaak van pompoen is heel goed te combineren met kruidige specerijen(zoals…

Cheesecake limoen

Heerlijke cheesecake met limoen. Lekkere frisse cheesecake met een makkelijke bodem van biscuit. Uiteraard kun je met de bodem varieëren qua koekjes maar ik heb gekozen voor een lekkere country biscuit. Cheesecake limoen recept Bodem:…

Linzensoep

Linzensoep is een soep, de naam zegt het al gemaakt van linzen en word veel gegeten in de Arabische en Turkse keuken. Je kunt voor linzensoep bijvoorbeeld rode of bruine linzen gebruiken. Net als bij alle recepten gaan er van linzensoep ook…

Hartige taart met courgette

Met courgette kun je heel veel kanten op en naast dat je courgette verwerkt in een quiche of hartige taart kun je courgette ook heel goed vullen, grillen of roerbakken. In deze hartige taart heb ik de courgette fijn geraspt en toen rauw…

Basilicumdressing

Basilicumdressing is een makkelijke dressing om te maken en heerlijk bij een lekkere salade met tomaat of kip. Ook erg lekker natuurlijk bij de salade caprese. Basilicumdressing recept 1 bos verse basilicum (alleen de blaadjes, niet…

Banaan muffin

Je hebt vast net als ik wel eens wat rijpe bananen over die je eigenlijk te bruin vind om nog op te eten. Uiteraard is er nog niks mis met de bananen maar om zo te eten wil je vaak een wat minder bruin exemplaar. Nu hoef je die bananen niet…

Couscous salade met gerookte kip

Couscous staat tegenwoordig steeds vaker op het menu. Het is een graanproduct wat gemaakt is van tarwemeel. Per persoon gebruik je ongeveer 75 gram couscous per persoon. De bereide couscous is in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Couscous…

Cakebeslag

Cakebeslag is makkelijk om te maken en je hebt er eigenlijk maar 4/5 ingrediënten voor nodig. Dit is het basis cakebeslag. Je kunt bij het basisrecept nog smaakstoffen toevoegen zoals citroenrasp of sinaasappelrasp. Ik gebruik eigenlijk…

Ajam ketjap

Super lekkere ajam ketjap met verse sperzieboontjes uit eigen tuin (uiteraard kan uit de winkel ook). Verder heb ik er nog een simpele maar lekkere komkommersalade bijgemaakt.  In onderstaand recept heb ik gebruik gemaakt van kipfilet maar…

Creme brulee met sinaasappel

Deze creme brulee met sinaasappel is lekker fris. Neem voor deze creme brulee bij voorkeur een biologische sinaasappel of boen de sinaasappel in ieder geval goed schoon. Aangezien je de schil gaat gebruiken is dit wel belangrijk. Creme…

Pruimen muffin met havermout

Hollandse pruimen zijn te koop van ongeveer juli tot en met oktober. Enkele maanden eerder kun je vaak al pruimen krijgen maar deze komen dan uit landen zoals Spanje, Frankrijk of bv Italië. De meest bekende pruimensoorten zijn de Opal…

Auberginetaartje met mozzarella en pesto

Dit auberginetaartje met tomatensaus, mozzarella en pesto is helemaal niet zo moeilijk te maken en kun je prima neerzetten als je mensen te eten krijgt of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk. Je kunt dit auberginetaartje eten als lunch,…

Basis Tomatensaus

Dit is een basis tomatensaus welke je voor verschillende gerechten kunt gebruiken. Je kunt het bv gebruiken bij deze auberginetorentjes of als basis tomatensaus voor pasta. In onderstaand recept maak ik de tomatensaus grotendeels in de…

Blini beslag

Blini’s zijn een soort kleine dikke Russische pannenkoekjes die vaak als hartig hapje gegeten worden. Je kunt ze van gewone bloem maken maar van origine word er boekweitmeel gebruikt, beiden kan dus. Zodra je de blini’s gebakken hebt laat…

Avocado dressing

Een heerlijke volle romige avocado dressing die je bij veel salades kunt eten. Heerlijk in combinatie met (gerookte) kip, aardbeien en sinaasappel. Met dit recept maak je ongeveer 1 klein weckpotje met dressing. Het makkelijkste is om het…

Broodje filet American

Een simpel maar erg lekker broodje filet American. Je kunt voor dit * recept* een handgesneden plak brood nemen of een lekker vers knapperig broodje net wat je wil. Wat dit broodje lekker maakt is de combinatie met augurk, ei en mayonaise…

Abrikozen plaatkoek

Abrikozen zijn eivormige geel/oranje vruchten met een zachte, beetje donsachtige schil. Het zijn steenvruchten met een heerlijke frisse zoete smaak. In het midden zit een grote pit welke je niet kunt eten. Je kunt de abrikozen gewoon met…

Aardbeiencake

Deze aardbeiencake is lekker makkelijk te maken en nu het aardbeienseizoen weer in aantocht is is het natuurlijk een goede reden om regelmatig deze aardbeiencake te maken. In onderstaand recept is er gebruik gemaakt van zonnebloemolie en…

Vlierbloesem siroop maken

Vlierbloesem, ze zijn bijna klaar om geplukt te worden zodat je een lekkere vlierbloesem siroop kan maken. Tijd dus om het recept op de website te zetten. Het maken van vlierbloesem siroop is eigenlijk heel makkelijk dus geen enkel…

Poffertjesbeslag

Zelf poffertjes maken en dan ook zelf het poffertjesbeslag maken is helemaal niet zo moeilijk als het misschien lijkt. In dit recept gebruik ik droge gist welke een klein uurtje moet rijzen maar dan heb je wel heerlijke luchtige echt…

Zachte caramels of fudge

Je kent ze vast wel die heerlijke zachte vierkante blokjes zachte caramel of fudge. Weet je dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken? Je doet alle ingrediénten samen in een pannetje, laat het koken en vervolgens afkoelen. Daarna kun je…

Bananenbrood

Bananenbrood is erg populair en dat is niet zo gek ook. Naast dat het gewoon erg lekker is is het ook nog eens een verantwoord tussendoortje. Onderstaand recept bevat geen suiker en geen boter (op eventueel wat honing na dan). Gooi dus je…

Pompoencake

Deze pompoencake is eigenlijk heel makkelijk te maken maar het kost even tijd om de pompoen schoon te maken en te raspen. Het beste kun je hiervoor wel een keukenmachine gebruiken. Pompoenen bevatten weinig calorieën en veel vezels dus…

Witlofsalade met ham en kaas

We kennen natuurlijk allemaal wel de witlof met ham en kaas uit de oven dus waarom niet een witlofsalade met ham en kaas. Het is super makkelijk gemaakt en ook nog eens heel erg lekker. Je kunt het als bijgerecht maken bij bv een BBQ, als…

Flensjes of crepe beslag

Flensjes, ook wel crepes genoemd  zijn lekkere dunne pannenkoekjes die vaak gegeten worden als dessert. Denk hierbij aan de crepe suzette, een flensje die in 4en is gevouwen met warme sinaasappelsaus en geflambeerd met Cointreau of Grand…

Bierbeslag

Bierbeslag gebruik je net zoals het beignetbeslag om fruit of groenten te frituren. Bij het bierbeslag krijg je een iets dikker laagje en is geschikt voor wat hardere groente en fruitsoorten. Door de toevoeging van het bier aan bierbeslag…

Zelf Noga maken

Zelf noga maken of is het nougat? Ik ben dol op noga, die heerlijke taaie structuur met knapperige nootjes erin  mmm. Ik had niet verwacht dat zelfgemaakte noga zo lekker zou zijn! Het recept heb ik uit het boek Á la mére de Famille daarin…

Bietenstamppot

Ik ben dol op stamppot en op rode bietjes dus daarom deze rode bietenstamppot. De stamppot is erg makkelijk te maken en je kunt er uiteraard ook een ander stukje vlees bij serveren zoals draadjesvlees of een speklapje. Heb je niet zoveel…