Banaan muffin
Je hebt vast net als ik wel eens wat rijpe bananen over die je eigenlijk te bruin vind om nog op te eten. Uiteraard is er nog niks mis met de bananen maar om zo te eten wil je vaak een wat minder bruin exemplaar. Nu hoef je die bananen niet weg te gooien maar kun je er deze lekkere banaan muffins van maken. Heerlijk in combinatie met een kaneeltopping van kruimeldeeg.
Banaan muffin recept
Voor het beslag:
- 3 rijpe bananen gepureerd
- 50 gram fijne suiker
- 190 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 3 gram zout
- 1 ei
- 75 gram boter
Voor de topping:
- 15 gram bloem
- 20 gram boter
- Theelepel kaneelpoeder
- 75 gram bruine suiker
- 10 pecannoten fijngehakt
Banaan muffin maken
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Maak de bananen fijn met de staafmixer of met een vork
- Smelt de boter (voor het beslag) in de magnetron of in een steelpannetje en voeg dit samen met de suiker bij de fijngemaakte banaan
- Voeg dan de bloem, het zout en het ei toe en roer met een garde goed door
- Voeg als laatste het bakpoeder toe en meng goed door elkaar (niet te lang mixen)
- Neem een cupcake of muffin vorm en doe hier de muffin papiertjes in en verdeel het beslag over de vormpjes, je haalt er tussen de 10 en 12 muffins uit
- Heb je geen muffin papiertjes vet dan het bakblik goed in en doe het beslag rechtstreeks in de muffin vorm
- Maak nu het kruimeldeeg voor de topping door de koude boter tussen je vingers te rollen samen met de andere ingrediënten (suiker, kaneel, bloem en fijngehakte pecannoten)
- Je moet het deeg dus niet echt kneden maar een los kruimeldeeg krijgen
- Verdeel dit kruimeldeeg nu over het muffin beslag en zet de muffins in de oven voor ongeveer 20 minuten
- Prik dan met een sateprikker in het midden van de muffin, komt deze er droog uit dan zijn de muffins klaar
- Laat uit het bakblik verder afkoelen
Ingrediënten
Voor het beslag
- 3 rijpe bananen gepureerd
- 50 gram fijne suiker
- 190 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 3 gram zout
- 1 ei
- 75 gram boter
Voor de topping
- 15 gram bloem
- 20 gram boter
- Theelepel kaneelpoeder
- 75 gram bruine suiker
- 10 pecannoten fijngehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Maak de bananen fijn met de staafmixer of met een vork
- Smelt de boter (voor het beslag) in de magnetron of in een steelpannetje en voeg dit samen met de suiker bij de fijngemaakte banaan
- Voeg dan de bloem, het zout en het ei toe en roer met een garde goed door
- Voeg als laatste het bakpoeder toe en meng goed door elkaar (niet te lang mixen)
- Neem een cupcake of muffin vorm en doe hier de muffin papiertjes in en verdeel het beslag over de vormpjes, je haalt er tussen de 10 en 12 muffins uit
- Heb je geen muffin papiertjes vet dan het bakblik goed in en doe het beslag rechtstreeks in de muffin vorm
- Maak nu het kruimeldeeg voor de topping door de koude boter tussen je vingers te rollen samen met de andere ingrediënten (suiker, kaneel, bloem en fijngehakte pecannoten)
- Je moet het deeg dus niet echt kneden maar een los kruimeldeeg krijgen
- Verdeel dit kruimeldeeg nu over het muffin beslag en zet de muffins in de oven voor ongeveer 20 minuten
- Prik dan met een sate prikker in het midden van de muffin, komt deze er droog uit dan zijn de muffins klaar
- Laat uit het bakblik verder afkoelen