Website met heerlijke recepten en kooktips

Couscous salade met gerookte kip

0 6.329

Couscous staat tegenwoordig steeds vaker op het menu. Het is een graanproduct wat gemaakt is van tarwemeel. Per persoon gebruik je ongeveer 75 gram couscous per persoon. De bereide couscous is in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Couscous kun je wellen in heet water of gaar stomen. Couscous kun je koud in bv een salade eten maar ook warm als onderdeel van je warme maaltijd. Voor de couscous salade voor 2 personen heb je nodig:

Couscous salade met gerookte kip recept

  • 150 gram couscous
  • snuf zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gerookte kipfilet in plakjes
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • Halve komkommer in blokjes
  • ¼ rode ui in dunne halve ringen
  • Handje rucola of baby spinazie
  • 1 eetlepel peterselie fijn gehakt

Couscous salade met gerookte kip maken

  1. Doe de couscous in een bak en voeg hier de kerriepoeder, een eetlepel olijfolie en een snuf zout aan toe
  2. Giet een zelfde hoeveelheid heet water (net van de kook af) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking)
  3. Dek de bak met couscous direct af met een bord of plastic folie
  4. Roer daarna goed los met een vork en laat afkoelen
  5. Zodra de couscous koud is voeg je de gesneden tomaat, komkommer, ui , plakjes gerookte kip, fijngesneden peterselie en rucola of baby spinazie toe en meng alles goed door
  6. Verdeel over 2 borden
Couscous salade met gerookte kip

Couscous salade met gerookte kip

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 150 gram couscous
  • snuf zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gerookte kipfilet in plakjes
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • Halve komkommer in blokjes
  • ¼ rode ui in dunne halve ringen
  • Handje rucola of baby spinazie
  • 1 eetlepel peterselie fijn gehakt

Bereiding

  • Doe de couscous in een bak en voeg hier de kerriepoeder, een eetlepel olijfolie en een snuf zout aan toe
  • Giet een zelfde hoeveelheid heet water (net van de kook af) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking)
  • Dek de bak met couscous direct af met een bord of plastic folie
  • Roer daarna goed los met een vork en laat afkoelen
  • Zodra de couscous koud is voeg je de gesneden tomaat, komkommer, ui , plakjes gerookte kip, fijngesneden peterselie en rucola of baby spinazie toe en meng alles goed door
  • Verdeel over 2 borden

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.