Aardbeiencake

1

Deze aardbeiencake is lekker makkelijk te maken en nu het aardbeienseizoen weer in aantocht is is het natuurlijk een goede reden om regelmatig deze aardbeiencake te maken. In onderstaand recept is er gebruik gemaakt van zonnebloemolie en geen boter. Zorg er wel voor dat je een neutrale zonnebloemolie gebruikt ivm de smaak. Door het gebruik van olie krijg je een iets nattere/smeuïger cake. Je kunt de cake in een cakeblik bakken maar ook in een laag bakblik. Afhankelijk van welke vorm je gebruikt (en hoe hoog het beslag is) bak je de cake in 45-60 minuten gaar. Controleer dus na 45 minuten even door met een sateprikker in de cake te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake klaar. Zo niet dan de baktijd steeds met 5 minuten verlengen.

Recept aardbeiencake

  • 180 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 300 gram aardbeien
  • 75 gram suiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • schil van 1 biologische sinaasappel

Aardbeiencake maken

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Vet een bakblik of cakevorm in met wat boter en verdeel er wat bloem door het blik
  3. Was de aardbeien, laat goed uitlekken en haal het kroontje eraf
  4. Snij de aardbeien in 4en
  5. Meng in een mengkom de suiker samen met het bakpoeder, zonnebloem olie en melk goed door elkaar
  6. Was de sinaasappel goed en rasp de schil boven het mengsel
  7. Voeg dan de gezeefde bloem toe
  8. Roer met een spatel het beslag goed door en spatel dan de aardbeien door het beslag
  9. Giet het beslag in de ingevette vorm en zet in het midden van de oven op een rooster
  10. Bak de cake in ongeveer 45-60 minuten gaar
  11. Controleer de eerste keer na 40 minuten door er met een sateprikker in te prikken. (lees de inleidende tekst. Verleng indien de cake nog niet gaar is de baktijd steeds met 5 minuten
  12. Haal de cake uit de oven zodra deze gaar is en laat afkoelen op een rooster 
5.0 from 1 reviews
Aardbeiencake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 1 cake
Ingrediënten
  • 180 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 300 gram aardbeien
  • 75 gram suiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • schil van 1 biologische sinaasappel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Vet een bakblik of cakevorm in met wat boter en verdeel er wat bloem door het blik
  3. Was de aardbeien, laat goed uitlekken en haal het kroontje eraf
  4. Snij de aardbeien in 4en
  5. Meng in een mengkom de suiker samen met het bakpoeder, zonnebloem olie en melk goed door elkaar
  6. Was de sinaasappel goed en rasp de schil boven het mengsel
  7. Voeg dan de gezeefde bloem toe
  8. Roer met een spatel het beslag goed door en spatel dan de aardbeien door het beslag
  9. Giet het beslag in de ingevette vorm en zet in het midden van de oven op een rooster
  10. Bak de cake in ongeveer 45-60 minuten gaar
  11. Controleer de eerste keer na 40 minuten door er met een sateprikker in te prikken. (lees de inleidende tekst. Verleng indien de cake nog niet gaar is de baktijd steeds met 5 minuten
  12. Haal de cake uit de oven zodra deze gaar is en laat afkoelen op een rooster

 

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
1 reactie
  1. Joyce M zegt

    Lekker recept, nog nooit cake gebakken met olie ipv boter maar deze aardbeiencake was zacht en smeuïg

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.