Categorie
Recepten
Recepten
Oliebollen bakken, zo bak je zelf heerlijke oliebollen
Oliebollen, 1x per jaar eten we massaal oliebollen en ook al kun je ze bij de oliebollenkraam of supermarkt kopen, zelf oliebollen bakken is natuurlijk wel het lekkerste en ook nog eens heel erg lekker!
Maar hoe bak je dan de lekkerste…
Noten plaatkoek met kokos
Dit is denk ik 1 van de makkelijkste maar ook nog eens 1 van de lekkerste plaatkoeken die ik ken. Deze plaatkoek met kokos en noten is super makkelijk en kun je maken met de noten die je in huis hebt. (denk hierbij aan walnoten, hazelnoten,…
Oliebollenbeslag
Het lekkerste is natuurlijk om met oud en nieuw zelf oliebollen te bakken. Vaak neem je dan een kant en klaar pak oliebollenmix maar het allerlekkerste is natuurlijk om zelf oliebollenbeslag te maken.
Met onderstaand recept voor…
Hazelnoot schuimgebak rol
Ik vind dit denk ik 1 van de lekkerste gebaksoorten die er is. Ten eerste ben ik dol op hazelnoten en ten tweede heeft deze hazelnootrol een lekkere chewy bite door de meringue die een beetje taai is. Deze hazelnoot schuimgebak rol is super…
Speculaas maken
Zelf speculaas maken. Iedereen kent natuurlijk wel de kleine speculaasjes maar de grote dikke speculaasbrokken zie je meestal alleen maar rond de feestdagen zoals sinterklaas. Het is heel erg makkelijk om deze dikke speculaas brokken zelf…
Soezenbeslag
Soezenbeslag maak je als je zelf soezen of bv eclairs wil maken. Met het soezenbeslag kun je zowel kleine als grote soezen maken welke je daarna kan vullen met bv slagroom of banketbakkersroom. Of maak lekkere eclairs, dat zijn langwerpige…
Beignetbeslag
Een beignet is een van oorsprong Frans gerecht welke je maakt van gefrituurd beslag. Er word bv appel of peer door het beslag gehaald en daarna gefrituurd. Vaak worden de zoete varianten daarna bestrooid met suiker. Je kunt ook hartige…
Kweepeer compote, zo maak je zelf heerlijke compote van kweepeer
Kweepeer compote. Kweeperen of kweeappels zijn verwant aan de appel, peer en lijsterbes en komt vooral voor in de zuidelijke landen van Europa en in Japan is deze vrucht ook erg bekend. In Nederland kennen veel mensen de kweepeer of…
Pannenkoeken recept om zelf pannenkoeken te bakken
Pannenkoeken
Pannenkoeken, wie is er niet dol op. Met dit pannenkoeken recept maak je zelf de lekkerste pannenkoeken. Je hoeft echt geen kant en klaar pak te kopen. Wat melk, ieren en bloem en je maakt zelf pannenkoeken beslag. Een snufje…
Tempurabeslag
Tempura kennen we tegenwoordig vooral van de Japanse keuken ondanks dat het van oorsprong uit Portugal afkomstig is. Tempura is een manier van bereiden en de naam van een Japans gerecht. Je doopt verschillende ingrediënten zoals vis,…
Boerenkool stamppot
Boerenkool stamppot is een welbekende stamppot en naast stamppot zuurkool en hutspot denk ik 1 van de meest gegeten stamppotten. Boerenkool is niet alleen super lekker het is ook nog eens heel gezond. Reden genoeg dus om boerenkool stamppot…
Frambozen cheesecake triffle
Deze Frambozen cheesecake triffle is een makkelijk maar erg leuk dessert welke je bv bij het kerstdiner prima kan serveren. Je kunt het dessert makkelijk van tevoren klaarzetten en ipv de granola kun je bv ook bastogne koekjes verkruimelen…
Zongedroogde tomaatjes, zo maak je ze zelf!
Zongedroogde tomaten maak je heel makkelijk zelf. De meeste mensen kopen een potje met zongedroogde tomaten maar wist je dat je ze ook heel makkelijk zelf kon maken? Het mooiste is om in het tomatenseizoen lekker veel tomaten te kopen en…
Pasta Carbonara
Pasta Carbonara een echte pasta klassieker waar je maar wenig ingrediënten voor nodig hebt om deze heerlijke pasta op tafel te zetten.
Ten eerste heb je natuurlijk een goede pasta nodig die “Al Dente” gekookt is. Dit hou din dat de pasta…
Zelf pastadeeg maken
Zelf pastadeeg maken om bv spaghetti, ravioli of tagliatelle te maken is helemaal niet zo moeilijk. Voor het pastadeeg zelf heb je maar 2 ingrediënten nodig. Eieren en echte pastameel. De pastameel die je moet gebruiken voor het maken van…
Arretjescake
Arretjescake is een machtige chocoladecake met koekjes. Er worden meestal gewone biscuitjes gebruikt of volkorenbiscuitjes maar je kunt eventueel ook andere koekjes gebruiken voor de variatie. Arretjescake hoeft niet in de oven dus het is…
Aspergesoep
In het aspergeseizoen is aspergesoep samen met de klassieke asperges denk ik 1 van de meest gemaakte recepten met asperges. Dit recept voor verse aspergesoep is makkelijk te maken en heeft een heerlijke volle aspergesmaak. Ik heb deze soep…
Cake recept
Hieronder het recept voor een gewone cake, het is een basis recept die van zichzelf al heel erg lekker is en waar je zelf eindeloos mee kan variëren, voeg wat stukjes chocolade, noten, sinaasappelschil of citroenschil door, meng er wat…
Zelf sangria maken
Zelf sangria maken. Als je wel eens tapas gaat eten dan zie je regelmatig van die kannen op tafel staan met heerlijke sangria. Een heerlijke Spaanse drank gemaakt van wijn en fruit. Er gaan veel variaties van het recept voor sangria rond…
Zelf granita maken
Zelf granita maken. Granita is een halfbevroren dessert gemaakt van water of vruchtensap met suiker en andere smaakmakers. Eigenlijk dezelfde basis als sorbetijs alleen word granita meestal niet in de ijsmachine gemaakt waardoor je een…
Zelf vanilleijs maken is helemaal niet zo moeilijk en zo lekker mmmm
Zelf vanille ijs maken is prima te doen. Het makkelijkste gaat dit wel met een ijsmachine omdat je zo een mooi fijn ijs krijgt door het continue in beweging houden van de massa bij het invriezen. Voor bijvoorbeeld granita gebruik je juist…
Noorse garnalen cocktail
Noorse garnalen cocktail. Garnalen cocktail is een veel gegeten cocktail in Nederland. Het is een echt traditioneel gerecht uit de klassieke keuken. Meestal worden er Hollandse garnalen gebruikt in deze cocktail en uiteraard kan je de…
Mexicaanse garnalen cocktail met honingmosterd mayonaise
Mexicaanse garnalen cocktail met honing mosterd mayonaise. Deze Mexicaanse cocktail ziet er heel erg leuk uit en is verrassend lekker ook. Je denkt misschien niet snel aan de combinatie mais, kidneybonen en garnalen maar toch is het erg…
Bruchetta met geroosterde paprika
Bruchetta met geroosterde paprika. Simpel voorgerechtje wat er toch heel erg leuk uitziet, bruchetta met gegrilde paprika salade, baslsamico stroop en schaafsel van parmezaanse kaas. Zo met 2 uitgestoken bruchetta’s op elkaar ziet het er…
Snelle kippensoep boordevol groenten
Snelle kippensoep boordevol groenten. Deze snelle kippensoep is super makkelijk te maken, je kunt er heel makkelijk je koelkast mee leeg maken als je veel restjes hebt van verschillende groenten. Ik had nog wat champignons, 2 gekookte…
Romige maissoep
Romige maissoep. Deze romige maissoep is weer eens heel wat anders om op tafel te zetten. Uiteraard moet je wel van mais houden maar ik vind het heerlijk, zowel een lekkere soep in de zomer als in de winter. Heerlijk met zelfgebakken pita…
Pittige kerrie soep, met stukjes kip
Pittige kerriesoep. Deze pittige kerriesoep is eenvoudig te maken. Ik zelf ben dol op kerriesoep en merk dat maar weinig mensen weten hoe ze heerlijke kerriesoep zelf kunnen maken. Het is eenvoudig, je hebt er maar weinig ingrediënten voor…
Paprika wortelsoep met chilipeper
Paprika wortelsoep met chilipeper. Deze paprika wortelsoep is een pureesoep, dat wil zeggen dat de ingrediënten gepureerd worden in de soep en hierdoor krijg je een gebonden soms wat dikkere soep. Dit kun je zo dik of dun laten/maken als…
Labneh maken
Labneh maken. Labneh is een soort hangop, oftewel uitgelekte yoghurt. Het word gegeten bij Arabische tapas en smaakt heerlijk bij pikant gekruid geroosterd vlees. Je kunt het dippen in pita’s of Arabisch platbrood en je kunt de labneh…
Griekse Tzatziki maken
Griekse Tzatziki maken. Griekse tzatziki is een dipsaus gemaakt van Griekse yoghurt en komkommer. Deze frisse dip is heerlijk om een stukje Turks platbrood in te dopen of verse pitabroodjes. Het is heerlijk bij de souvlaki of de gyros.…