fbpx

Pannenkoeken recept

0

Pannenkoeken

Pannenkoeken, wie is er niet dol op.  Met dit pannenkoeken recept maak je zelf de lekkerste pannenkoeken. Je hoeft echt geen kant en klaar pak te kopen. Wat melk, ieren en bloem en je maakt zelf pannenkoeken beslag. Een snufje zout, eventueel wat kaneel en/of stroop geeft je pannenkoeken beslag net wat extra smaak.

Onderstaand pannenkoeken recept is voor ongeveer 10 pannenkoeken.

Pannenkoeken recept

  • 500 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 theelepel zout

Je kunt er ook nog een scheutje zonnebloemolie doorheen roeren, dan bakt het beslag makkelijker. Ook lekker is om een goede scheut stroop aan het beslag toe te voegen of een theelepeltje kaneel (of beiden). Dit is natuurlijk wel afhankelijk van wat voor soort pannenkoeken je wil bakken. Ga je ook hartige pannenkoeken bakken dan zou ik hooguit wat sroop toevoegen.

Pannenkoeken beslag maken

Doe de melk in een beslagkom, voeg de eieren en het zout toe en roer dit goed los. Voeg dan al roerend de bloem toe (doe dit even door een zeef) en roer tot een glad beslag. Mochten er toch wat klontjes in zitten dan is dit niet zo erg, deze gaan er bij het bakken wel uit. Naar smaak kun je er nog een scheutje stroop en/of kaneel aan het beslag toevoegen.

Pannenkoeken bakkenpannenkoeken

  1. Zet een koekenpan op het vuur en voeg een klontje margarine toe, laat de boter warm worden en zorg dat de hele pan de eerste keer goed bedekt is met boter (gebruik eventueel een keukenpapiertje om de pan mee in te vetten)
  2. Schep nu met een pollepel het pannenkoekenbeslag in de pan en draai de pan zodat het beslag goed verdeelt is. Schep niet teveel beslag in de pan, dan krijg je hele dikke pannenkoeken en dat is niet lekker
  3. Bak de ene kant van de pannenkoek nu mooi goudbruin en draai deze dan om en bak nogmaals tot de andere kant ook mooi goudbruin is.
  4. Leg de pannenkoek op een bord en bedek deze met een ander bord die je op zijn kop op het andere bord legt, zo blijven de pannenkoeken lekker warm tot je alle pannenkoeken gebakken hebt.

Pannenkoeken bewaren

Pannenkoeken kun je maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast. Laat de pannenkoeken eerst helemaal afkoelen, dek ze dan af met plastic folie en bewaar ze in de koelkast.

Pannenkoeken invriezen

Pannekoeken kun je ook invriezen. Let hierbij wel op dat de kwaliteit snel achteruit gaat. Laat de pannenkoeken eerst goed afkoelen en pak ze daarna luchtdicht in plasticfolie. Leg ze daarna in de vriezer. Bewaar de pannenkoeken niet langer dan enkele weken op deze manier.

Pannenkoeken opwarmen

In de magnetron:  Leg de pannenkoeken op een bord en dek deze af met plasticfolie. Verwarm de pannenkoeken 1 á 2 minuten op 800 wat, dit is afhankelijk van het aantal pannenkoeken die je tegelijk wil verwarmen.

In de oven: Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de pannenkoeken op een bord en dek deze af met aluminiumfolie. Zet de pannenkoeken ongeveer 15 minuten in de oven tot ze lekker warm zijn.

In de koekenpan: Een pannenkoek kun je ook opwarmen in de koekenpan. Zet de koekenpan op het vuur met een klein klontje boter of een scheutje olie in de pan en leg de pannenkoek in de pan. Verwarm een minuutje op niet te hoog vuur en draai de pannenkoek dan om en verwarm nog een minuutje aan de andere kant.

Eet smakelijk!

5 from 1 reviews
Pannenkoeken recept
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Serves: 10 pannenkoeken
Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel zout
Bereiding
  1. Doe de melk in een beslagkom, voeg de eieren en het zout toe en roer dit goed los.
  2. Voeg dan al roerend de bloem toe (doe dit even door een zeef) en roer tot een glad beslag. Mochten er toch wat klontjes in zitten dan is dit niet zo erg, deze gaan er bij het bakken wel uit. Naar smaak kun je er nog een scheutje stroop en/of kaneel aan het beslag toevoegen.
  3. Pannenkoeken bakken
  4. Zet een koekenpan op het vuur en voeg een klontje margarine toe, laat de boter warm worden en zorg dat de hele pan de eerste keer goed bedekt is met boter (gebruik eventueel een keukenpapiertje om de pan mee in te vetten)
  5. Schep nu met een pollepel het pannenkoekenbeslag in de pan en draai de pan zodat het beslag goed verdeelt is. Schep niet teveel beslag in de pan, dan krijg je hele dikke pannenkoeken en dat is niet lekker
  6. Bak de ene kant van de pannenkoek nu mooi goudbruin en draai deze dan om en bak nogmaals tot de andere kant ook mooi goudbruin is.
  7. Leg de pannenkoek op een bord en bedek deze met een ander bord die je op zijn kop op het andere bord legt, zo blijven de pannenkoeken lekker warm tot je alle pannenkoeken gebakken hebt.

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.