Categorie
Recepten
Recepten
Cheddar kaasdip
Cheddar kaasdip. Heerlijke dip die vaak bij Mexicaanse gerechten gegeten word, heerlijk om je tortillachips in te dopen. Het is een pittige kaasdip op basis van cheddar kaas.
Cheddarkaas is een gele tot oranje achtige kaas gemaakt van…
Tonijnsalade
Deze tonijnsalade kan je prima eten als maaltijdsalade, hij is goed gevuld en een beetje pittig door de rode ui. Eet de salade bv met wat brood en een dipsaus. Ook kun je deze tonijnsalade bij de BBQ serveren of bij een brunch of…
Romige champignonsoep
Romige champignonsoep is net als champignonsaus een klassieker. De champignonsoep is 1 van de meest gegeten soepen samen met tomatensoep, kippensoep en groentensoep. Ondanks dat er tegenwoordig veel meer variatie in de soepen zit is…
Champignon roomsaus
Champignon roomsaus is net als champignonsoep een klassieker. De saus staat op vele menu’s op de kaart en word vaak bij biefstuk of varkenshaas geserveerd. Naast champignon roomsaus zie je pepersaus ook vaak op het menu staan. Welke saus je…
Mexicaanse rijst
Mexicaanse rijst, lekker opgebakken rijst met tomaat, kidneybonen, sperzieboontjes, mais en platte peterselie heerlijk gebruid met knoflook en komijn. Je kunt deze rijst zowel warm als koud als bijgerecht serveren. Lekker als onderdeel van…
Blancheren
Blancheren, wat is dat nou eigenlijk? Je ziet het wel vaker in recepten staan maar wat word er nou precies mee bedoelt. Blancheren is het kort koken van (hoofdzakelijk groente) in ruim water. Je kookt de groente heel kort in ruim kokend…
Smoothie van rood fruit
Deze smoothie van rood fruit is natuurlijk erg lekker in de zomermaanden als het zomerfruit er in overvloed is, maar wil je ook in de winter genieten van een smoothie met rood fruit zoals rode bessen, frambozen en aardbeien haal dan eens…
Vanillesaus maken
Vanillesaus maken. Zelf vanillesaus maken is zo lekker, heerlijk om bij bijvoorbeeld gebakken appeltjes te eten. Serveer er een lekker bolletje vanilleijs bij of giet wat warme vanillesaus over je zelfgebakken appeltaart, heerlijk!
Je…
Peper roomsaus
Peper roomsaus. Bij een lekker gebakken biefstukje is het ook lekker om een sausje te serveren, dit kan champignonroomsaus zijn, stroganoff, rode wijnsaus of een heerlijke pepersaus. Zelf een lekker sausje maken is helemaal niet zo lastig…
Zoete aardappel uit de oven maak je zo het lekkerste
Zoete aardappel uit de oven. Zoete aardappel ook wel bataat genoemd is erg gezond. Het zit boordevol vezels en veel vitamine B. Vitamine B speelt een belangrijke rol bij het omzetten van voedsel naar energie.
Kinderen zijn over het…
Gestoofde worteltjes
Deze gestoofde worteltjes zijn heel erg lekker en ik vind worteltjes altijd zo gezellig op tafel staan door de mooie oranje kleur, dan nog een beetje groene peterselie erover en het is en blijft een klein feestje op tafel deze “ouderwetse”…
Zalmtartaar
Zalmtartaar is super easy om te maken en als je het op een mooi bord in een leuke vorm serveert (of in kleine amuseschaaltjes) is dit een heel leuk gerechtje voor de kerst. Het staat super leuk en je kunt het gerechtje makkelijk en snel…
Salade caprese met balsamico dressing en groene asperges
Salade caprese met balsamico dressing en groene asperges. We kennen allemaal wel de traditionele salade caprese, dit is een variant hierop met basalmico dressing en extra groene asperges. Een mooi en stijlvol voorgerecht wat niet zou…
Avocado salsa met gerookte zalm en grote garnalen
Avocado salsa met gerookte zalm en grote garnalen. Dit is een supermooi voorgerechtje die je zo met kerst op tafel kunt zetten. Een lekkere salsa van tomaat en avocado met gerookte zalm en bovenop wat grote garnalen maken dat dit gerechtje…
Pompoen wortel soep
Pompoen wortel soep. Pompoen en wortel is een lekkere combinatie, de wortel geeft de soep een zoetige smaak. Ik heb de soep verder glad gehouden, een echte pureesoep dus maar je kunt altijd nog wat gerookte kipreepjes toevoegen als je de…
Bechamelsaus of groentensaus maken
Bechamelsaus of groentensaus. Bechamelsaus is een witte saus gemaakt van melk, het word vaak gebruikt in lasagne of als groenten sausje over de bloemkool. Bechamelsaus is prima zelf te maken en je kunt de saus zo dik maken als je zelf wil.…
Bagel met bacon, ei en kaas
Bagel met bacon. Bagels zijn super lekkere broodjes met het welbekende gat in het midden. Je hebt ze naturel maar ook met verschillende soorten zaden erop. Bagels worden vaak bij het ontbijt gegeten maar kunnen ook prima als lunch…
Luxe uitsmijter
Luxe uitsmijter. Deze luxe uitsmijter kun je zo lekker maken als je zelf wil, duik eens in de koelkast en kijk wat er allemaal op moet en wat er lekker smaakt bij ei. Ik had nog wat ham en tomaatjes over en heb daar een lekkere uitsmijter…
Broodje gegrilde groenten met kip
Broodje gegrilde groenten met kip. Super lekkere lunch, een heerlijk knapperig broodje uit de oven of onder de grill vandaan. Het broodje is belegd met heerlijke gegrilde groenten en stukjes kipfilet met daaroverheen wat kaas gesmolten mmmm…
Groente omelet met groene asperges
Groente omelet met groene asperges en sperziebonen. Een goed gevulde omelet die je zowel als lunch maar ook als complete maaltijd kan eten. Een heerlijke omelet boordevol groenten en op smaak gemaakt met greyere kaas en verse tijm. Ik heb…
Broodje met avocado en gerookte zalm
Broodje met avocado en gerookte zalm. Deze combinatie van avocado en gerookte zalm is zelfs lekker op “gewone”bruine boterhammen maar je kunt natuurlijk ook een lekker hard broodje nemen of wit brood of welk brood je ook maar lekker vind.…
Brood met avocado en gepocheerd ei
Brood met avocado en gepocheerd ei. Supergezond en lekker ontbijt of lunch met avocado en gepocheerd ei. Een dikke bruine boterham geroosterd, lekker veel groene sla met daarbovenop een paar slices avocado en daarbovenop een vers gepocheerd…
Bagel met roomkaas en gerookte zalm
Bagel met roomkaas .Een super makkelijke lunch maar dat maakt deze bagel er niet minder lekker om. De combinatie van roomkaas met zalm is super lekker en door de kappertjes en rode ui geef je deze lunch nog net wat meer pit. Super leuke…
Tomatensalade met linzen en rode ui
Tomatensalade met linzen en rode ui. Een heerlijk bijgerecht van tomaten, linzen en rode ui. Super makkelijk te maken en door de linzen ook nog eens voedzaam.
Tomatensalade linzen recept
6 tomaten
1 rode ui
1 klein blikje linzen…
Maissalade met radijs
Deze maissalade met radijs is prima geschikt om als bijgerecht te serveren bijvoorbeeld bij mexicaanse gerechten zoals chili con carne. Maar deze maissalade kan je ook gewoon eten bij gebakken aardappelen met een goed gebakken biefstuk. Als…
Lauwwarme salade van zalm en sinaasappel
Lauwwarme salade van zalm. Zalm leent zich prima om te combineren met fruit, dit is een heel verrassende combinatie met zalm, granaatappel en sinaasappel met een simpele honing orange dressing.
Lauwwarme salade van zalm en sinaasappel…
Komkommersalade met dille en yoghurtdressing
Komkommersalade is een lekker fris bijgerecht zowel bij een maaltijd als bij bv een BBQ. Deze salade is het lekkerste als je de dressing net voor het serveren pas door de komkommer heen roerd. Wel is het lekker om de dressing al wat eerder…
Mayonaise maken
Mayonaise word in Nederland behoorlijk vaak gegeten en meestal word deze gewoon gekocht. We eten het bij friet, gebakken aardappelen en in een sandwich word het ook nogal eens op de boterham gesmeerd. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen…
Zelf karamelsaus maken
Karamelsaus is onweerstaanbaar over ijs en dan met een heerlijke schep slagroom erbij mmmm. Denk niet aan de calorieën als je karamelsaus eet maar geniet van de hemelse zachte smaak van die volle karamelsmaak.
Misschien heb je het nog…
Zelf falafel maken
Falafel zijn vegetarische balletjes gemaakt van kikkererwten. Ze worden vaak gegeten samen met een pitabroodje, gevuld met veel groenten. Serveer er een lekker sausje bij of hummus.
Het kost even werk om zelf falafel te maken, niet…