Broodje gegrilde groenten met kip

0

Broodje gegrilde groenten met kip. Super lekkere lunch, een heerlijk knapperig broodje uit de oven of onder de grill vandaan. Het broodje is belegd met heerlijke gegrilde groenten en stukjes kipfilet met daaroverheen wat kaas gesmolten mmmm om je vingers bij af te likken zo lekker.

Broodje gegrilde groenten met kip recept

Voor 4 stuks

  • 2 lange pistoletjes opengesneden (zo krijg je 4 helften)
  • 1 kipfilet in kleine blokjes
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ courgette in plakjes
  • ½ rode paprika in 4en gesneden (zonder zaadlijsten)
  • 1/4 aubergine in plakjes gesneden
  • Tijm
  • 75 gram geraspte kaas (pittige)
  • zout en peper
  • olie

Broodje gegrilde groenten met kip maken

  1. Grill de groenten door een grillpan goed heet te laten worden, de plakjes groenten in te smeren met olie en deze in de droge hete grillpan te leggen
  2. Hou het vuur eronder en zodra er een mooi streepje op komen draai je de groenten een kwartslag, zo krijg je een mooi ruitpatroon
  3. Draai daarna de plakjes om en herhaal daar ook de kwartslag draaien
  4. Haal de groenten uit de pan en leg ze op een bord, bestrooi met zout en peper
  5. Meng een eetlepel olie samen met de uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder door de kip blokjes en bak deze daarna gaar in een koekenpan (of grillpan)
  6. Zodra ze gaar zijn kun je de broodjes af gaan maken
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden
  8. Snijd de gegrilde groenten iets fijner mochten de plakken te groot zijn en meng het door de kipfilet blokjes
  9. Verdeel de kip/groenten over de 4 broodjes, bestrooi met wat gedroogde tijm en bestrooi met de geraspte kaas
  10. Leg de broodjes op de bakplaat en zet ze enkele minuutjes (4-6) in de oven tot de kaas gesmolten is
5 from 1 reviews
Broodje gegrilde groenten met kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 2 lange pistoletjes opengesneden (zo krijg je 4 helften)
  • 1 kipfilet in kleine blokjes
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ courgette in plakjes
  • ½ rode paprika in 4en gesneden (zonder zaadlijsten)
  • ¼ aubergine in plakjes gesneden
  • Tijm
  • 75 gram geraspte kaas (pittige)
  • zout en peper
  • olie
Bereiding
  1. Grill de groenten door een grillpan goed heet te laten worden, de plakjes groenten in te smeren met olie en deze in de droge hete grillpan te leggen
  2. Hou het vuur eronder en zodra er een mooi streepje op kome draai je de groenten een kwartslag, zo krijg je een mooi ruitpatroon
  3. Draai daarna de plakjes om en herhaal daar ook de kwartslag draaien
  4. Haal de groenten uit de pan en leg ze op een bord, bestrooi met zout en peper
  5. Meng een eetlepel olie samen met de uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder door de kipblokjes en bak deze daarna gaar in een koekenpan (of grillpan)
  6. Zodra ze gaar zijn kun je de broodjes af gaan maken
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden
  8. Snijd de gegrilde groenten iets fijner mochten de plakken te groot zijn en meng het door de kipfiletblokjes
  9. Verdeel de kip/groenten over de 4 broodjes, bestrooi met wat gedroogde tijm en bestrooi met de geraspte kaas
  10. Leg de broodjes op de bakplaat en zet ze enkele minuutjes (4-6) in de oven tot de kaas gesmolten is

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.