Pruimen muffin met havermout

0

Hollandse pruimen zijn te koop van ongeveer juli tot en met oktober. Enkele maanden eerder kun je vaak al pruimen krijgen maar deze komen dan uit landen zoals Spanje, Frankrijk of bv Italië. De meest bekende pruimensoorten zijn de Opal pruim, een lekkere paars rode sappige pruim en de Reine Victoria welke qua kleur lijkt op de Opal. Verder hebben we in Nederland ook een kleine groene pruim, de Reine Claude. Het is een vrij kleine pruim maar wel heerlijk zoet en sappig.  Onderstaand recept is gemaakt met de Opal pruim maar gebruik gerust een andere soort.  Wil je de muffins zonder suiker maken voeg dan ipv suiker een banaan en wat stukjes dadel toe, dit geeft de muffins toch een licht zoete smaak zonder gebruik te maken van suiker. De structuur van de muffins wordt dan wel iets anders.

Pruimen muffin recept 

  • 8 pruimen in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 gram fijngemalen havermout
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

De Pruimen Muffins maken

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht op 170 graden) en vet een muffin tray goed in (bv met een bakspray)
  2. Roer de fijngemalen havermout met de basterdsuiker, de eieren, de yoghurt, het kaneel, de bakpoeder en een snuf zout goed door elkaar
  3. Voeg een scheutje zonnebloem olie toe en meng het goed door
  4. Voeg nu de eetlepel bloem aan de stukjes pruim toe en meng goed door elkaar
  5. Spatel nu het pruimen/bloemmengsel door het beslag
  6. Verdeel het beslag nu over de muffinvorm en zet in het midden van de oven
  7. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar
  8. Haal ze uit de oven en als ze gaar zijn en haal ze na een minuutje uit de vorm om ze verder af te laten koelen op een rooster

Muffins met pruimen en havermout

Pruimen muffin met havermout

Pruimen muffin met havermout

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Muffins
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 12 stuks
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 8 pruimen in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 gram fijngemalen havermout
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht op 170 graden) en vet een muffin tray goed in (bv met een bakspray)
  • Roer de fijngemalen havermout met de basterdsuiker, de eieren, de yoghurt, het kaneel, de bakpoeder en een snuf zout goed door elkaar
  • Voeg een scheutje zonnebloem olie toe en meng het goed door
  • Voeg nu de eetlepel bloem aan de stukjes pruim toe en meng goed door elkaar
  • Spatel nu het pruimen/bloemmengsel door het beslag
  • Verdeel het beslag nu over de muffinvorm en zet in het midden van de oven
  • Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar
  • Haal ze uit de oven en als ze gaar zijn en haal ze na een minuutje uit de vorm om ze verder af te laten koelen op een rooster

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.