Havermout met kiwi, banaan en honing
Havermout met kiwi, havermout is een gezond en voedzaam ontbijt wat steeds vaker weer gegeten word in de ochtend. Het is naast gezond ook nog eens lekker en het is een ontbijt waar je eindeloos mee kan variëren. Neem lekker fruit van het seizoen en zoet het een beetje met honing. Ook lekker is havermout met wat vanillesuiker en kaneel, wil je het echt lekker maken (maar wel wat meer calorieën) voeg dan nog een klontje roomboter toe aan het eind als je havermout klaar is, zo krijg je een lekkere romige volle havermout.
Wat heb je nodig
- 200 ml melk
- 5 eetlepels havermout
- 1 kiwi
- ½ banaan
- 1 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel honing
Hoe maak je dit goddelijke ontbijtje
- Doe de melk samen met de havermout in een steelpannetje en breng aan de kool terwijl je met een houten lepel blijft roeren
- Zodra de havermout kookt zet je het vuur uit
- Schil in de tussentijd de kiwi en snijd in plakjes, snij ook de banaan in plakjes
- Doe de havermout in een kom of bord, verdeel de banaan en kiwi erover, strooi de rozijnen erover en als laatste de honing
Ingrediënten
- 200 ml melk
- 5 eetlepels havermout
- 1 kiwi
- ½ banaan
- 1 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel honing
Bereiding
- Doe de melk samen met de havermout in een steelpannetje en breng aan de kool terwijl je met een houten lepel blijft roeren
- Zodra de havermout kookt zet je het vuur uit
- Schil in de tussentijd de kiwi en snijd in plakjes, snij ook de banaan in plakjes
- Doe de havermout in een kom of bord, verdeel de banaan en kiwi erover, strooi de rozijnen erover en als laatste de honing