Wentelteefjes van brioche brood met limoen mascarpone en frambozen

0

We kennen allemaal wel de “normale”wentelteefjes maar je kunt ook wentelteefjes maken van brioche brood. Brioche is een luchtig, zacht en zoet witbrood wat bijna meer wegheeft van cake dan van brood. Je kunt hier ook heel goed wentelteefjes van maken en deze keer heb ik er een heerlijke frisse mascarpone bijgedaan met frambozen en limoen. Super makkelijk maar heel erg lekker. Onderstaand recept is voor 2 personen

Wentelteefjes van brioche brood recept

  • 2 plakken Brioche brood
  • 1 Ei
  • 50 ml slagroom (kookroom of melk kan ook)
  • 100 gram Mascarpone
  • 1 Limoen (zowel het sap als het rasp van de schil)
  • Poedersuiker naar smaak
  • 20-25 Frambozen (de helft achterhouden voor garnering)
  • 25 gram (room) boter om te bakken

Wentelteefjes van brioche brood bakken

  1. Snijd plakken van de brioche en steek er per persoon 2 rondjes uit, dit kan met een uitsteker of met een klein glas
  2. Doe het ei een in een bakje en klop los met een vork
  3. Voeg de (slag) room toe en meng goed door elkaar
  4. Roer met een vork de mascarpone los en voeg hier het sap van de halve limoen doorheen
  5. Als de mascarpone nog erg vast is dan kun je er eventueel een klein scheutje room aan toevoegen of wat melk. Het moet ongeveer zo stevig zijn als goed opgeklopte slagroom.
  6. Voeg naar smaak wat limoenrasp (hou ook wat achter ter decoratie)en een klein beetje poedersuiker toe, dit kun je op gevoel doen en steeds even proeven. Naar gelang je smaak kun je wat meer limoensap/rasp of poedersuiker toevoegen
  7. Prak de helft van de frambozen met een vork tot een grove frambozencoulis
  8. Zet dan een koekenpan op het vuur met een klein klontje boter
  9. Zodra de boter warm is  haal je de rondjes brioche door het ei/room mengsel
  10. Bak de brioche rondjes om en om lichtbruin
  11. Leg de warme wentelteefjes van brioche op een bord en schep er een “klodder” limoenmascarpone op
  12. Garneer verder met een schepje van de frambozencoulis en garneer af met hele frambozen, limoenrasp en eventueel wat poedersuiker
  13. Eet smakelijk!
Wentelteefjes van brioche

Wentelteefjes van brioche brood met limoen mascarpone en frambozen

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Wentelteefjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 2 plakken Brioche brood
  • 1 Ei
  • 50 ml slagroom kookroom of melk kan ook
  • 100 gram Mascarpone
  • 1 Limoen zowel het sap als het rasp van de schil
  • Poedersuiker naar smaak
  • 20-25 Frambozen de helft achterhouden voor garnering
  • 25 gram room boter om te bakken

Bereiding

  • Snijd plakken van de brioche en steek er per persoon 2 rondjes uit, dit kan met een uitsteker of met een klein glas
  • Doe het ei een in een bakje en klop los met een vork
  • Voeg de (slag) room toe en meng goed door elkaar
  • Roer met een vork de mascarpone los en voeg hier het sap van de halve limoen doorheen
  • Als de mascarpone nog erg vast is dan kun je er eventueel een klein scheutje room aan toevoegen of wat melk. Het moet ongeveer zo stevig zijn als goed opgeklopte slagroom.
  • Voeg naar smaak wat limoenrasp (hou ook wat achter ter decoratie)en een klein beetje poedersuiker toe, dit kun je op gevoel doen en steeds even proeven. Naar gelang je smaak kun je wat meer limoensap/rasp of poedersuiker toevoegen
  • Prak de helft van de frambozen met een vork tot een grove frambozencoulis
  • Zet dan een koekenpan op het vuur met een klein klontje boter
  • Zodra de boter warm is haal je de rondjes brioche door het ei/room mengsel
  • Bak de brioche rondjes om en om lichtbruin
  • Leg de warme wentelteefjes van brioche op een bord en schep er een “klodder” limoenmascarpone op
  • Garneer verder met een schepje van de frambozencoulis en garneer af met hele frambozen, limoenrasp en eventueel wat poedersuiker

 

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!
Ontvang maximaal 2x per maand een mail met de lekkerste recepten en tips
Je kan je elk moment weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.