Italiaans breekbrood

0

Ik heb een lekker Italiaans breekbrood gebakken welke je bij de borrel of gewoon bij een soepje of een pastagerecht kan serveren. Het brood word voor het bakken in kleine bolletjes gemaakt welke je straks makkelijk van het brood kunt “afplukken”. Het recept is geïnspireerd door de lekkere broodrecepten van de website van levine. Ik heb wel een beetje mijn eigen draai gegeven aan de gebruikte ingrediënten.

Italiaans breekbrood recept

  • 400 gram tarwebloem
  • 5 gram droge gist
  • 180 gram lauwwarme melk
  • 1 ei, losgeklopt
  • 15 gram olie van de gedroogde tomaten
  • 7 gram zout
  • 50 gram pittige geraspte kaas, gewoon welke je lekker vind
  • 100 gram gedroogde tomaat in kleine stukjes
  • Handje verse fijngesneden peterselie
  • Handje verse fijngesneden bieslook
  • Eetlepel Italiaanse kruiden (uit een potje of vers)
  • 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 50 gram fijn geraspte pittige kaas (welke je lekker vind)

Italiaans breekbrood maken

  1. Neem een beslagkom doe de bloem en het gist erin en roer door elkaar
  2. Voeg dan het ei, de melk, olie, zout, geraspte kaas (50 gram, de rest is om de deegbolletjes straks doorheen te halen), de tomaten stukjes en al je overige kruiden erdoor en roer met een pollepel door elkaar. Kneed het deeg daarna in 15 minuten tot een soepel deeg (met de hand of met de keukenmachine met deeghaak)
  3. Maak een grote bal van het deeg, giet wat olie in een kom en haal hier de deeg bol doorheen zodat er overal iets olie zit
  4. Dek dan de kom af met een natte theedoek en laat op een niet te koude plek 45-60 minuten rijzen
  5. Vet je werkblad iets in met olie en stort hier het deeg op
  6. Druk nu de lucht uit het deeg en maak er dan bolletjes van ter grootte van een golfbal
  7. Leg de bolletjes op een plateau of bakplaat oid en dek af met plastic folie
  8. Vet een bakblik van ongeveer 24 cm doorsnede in met wat boter
  9. Doe nu de 100 gram gezouten roomboter in de pan en smelt deze, roer er vervolgens de overige 50 gram geraspte kaas doorheen. Rol de bolletjes deeg 1 voor 1 door het boter/kaasmengsel en leg ze in het bakblik.
  10. Dek vervolgens het bakblik af met plasticfolie en laat weer voor 45-60 minuten rijzen.
  11. Verwarm intussen de oven voor op 190 graden (170 graden hete lucht)
  12. Bak het brood in ongeveer 35 minuten af totdat deze mooi bruin en gaar is (kijk na 20 minuten even of het brood niet te donker word, dek anders de bovenkant even af met wat aluminiumfolie voor de rest van de baktijd)
  13. Laat even afkoelen en haal dan de rand van het bakblik af. Serveer het brood bij de borrel, een bbq of een lekker pastagerecht
Italiaans breekbrood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recipe type: Brood
Serves: 1 brood
Ingrediënten
  • 400 gram tarwebloem
  • 5 gram droge gist
  • 180 gram lauwwarme melk
  • 1 ei, los geklopt
  • 15 gram olie van de gedroogde tomaten
  • 7 gram zout
  • 50 gram pittige geraspte kaas, gewoon welke je lekker vind
  • 100 gram gedroogde tomaat in kleine stukjes
  • Handje verse fijngesneden peterselie
  • Handje verse fijngesneden bieslook
  • Eetlepel Italiaanse kruiden (uit een potje of vers)
  • 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 50 gram fijn geraspte pittige kaas (welke je lekker vind)
Bereiding
  1. Neem een beslagkom doe de bloem en het gist erin en roer door elkaar
  2. Voeg dan het ei, de melk, olie, zout, geraspte kaas (50 gram, de rest is om de deegbolletjes straks doorheen te halen), de tomaten stukjes en al je overige kruiden erdoor en roer met een pollepel door elkaar. Kneed het deeg daarna in 15 minuten tot een soepel deeg (met de hand of met de keukenmachine met deeghaak)
  3. Maak een grote bal van het deeg, giet wat olie in een kom en haal hier de deeg bol doorheen zodat er overal iets olie zit
  4. Dek dan de kom af met een natte theedoek en laat op een niet te koude plek 45-60 minuten rijzen
  5. Vet je werkblad iets in met olie en stort hier het deeg op
  6. Druk nu de lucht uit het deeg en maak er dan bolletjes van ter grootte van een golfbal
  7. Leg de bolletjes op een plateau of bakplaat oid en dek af met plastic folie
  8. Vet een bakblik van ongeveer 24cm doorsnede in met wat boter
  9. Doe nu de 100 gram gezouten roomboter in de pan en smelt deze, roer er vervolgens de overige 50 gram geraspte kaas doorheen. Rol de bolletjes deeg 1 voor 1 door het boter/kaasmengsel en leg ze in het bakblik.
  10. Dek vervolgens het bakblik af met plasticfolie en laat weer voor 45-60 minuten rijzen.
  11. Verwarm intussen de oven voor op 190 graden (170 graden hete lucht)
  12. Bak het brood in ongeveer 35 minuten af totdat deze mooi bruin en gaar is (kijk na 20 minuten even of het brood niet te donker word, dek anders de bovenkant even af met wat aluminiumfolie voor de rest van de baktijd)
  13. Laat even afkoelen en haal dan de rand van het bakblik af. Serveer het brood bij de borrel, een bbq of een lekker pastagerecht

 

Lekkere recepten gratis in je mailbox!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardeer dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.